De som møtte på trening i dag er jenter 2006, og det første som slo oss etter å ha sittet hjemme i flere uker var: «Jøss, så svære dere har blitt», sier sportslig leder Morten Enersen.

Han og daglig leder Ivar Henriksen strålte om kapp med sola utenfor klubbhuset denne søndagen. Dette har de ventet på lenge.

– Du skulle sett smilene på jentene når de ankom arenaen i dag. Bredere smil har jeg sjelden sett, sier Enersen.

Både Enersen og Henriksen er spent på hvordan treningene vil gå, men sier de har jobbet lenge med en god plan.

– Vi er nødt til å følge helserådene med å holde avstand, og samtidig må vi sørge for mye ekstra renhold, men hele trenerteamet har stått på ekstra og det ser ut til å gå veldig bra, sier Enersen.

Bra trenergjeng

Treningene HSV har lagt opp til skal nå gå i en uke, så skal det hele evalueres. Både Son Arena, Risil og Vestby Arena vil tas i bruk til treninger denne uken.

– Normalt så ville flere lag hatt trening på samme bane, men fordi vi er nødt til å holde avstand så er det jenter 2006 som trener alene her nå. Når de er ferdig med treningen kommer et annet lag, sier Enersen.

– Hvilke utfordringer har helserådene gitt dere?

– Først og fremst er det å holde avstand viktig. Nå har vi to trenere og to vakter med på banen som sørger for at jentene holder avstanden de skal. I tillegg blir det mye forberedelser med vasking av fotballer, kjegler og annet utstyr. Alt dette tar mye mer tid enn det gjør til vanlig, men vi har en bra trenergjeng i klubben og alle hjelper til, sier Enersen.

Imponert

Enersen og Henriksen kaller det de er i gang med for «koronatrening» og har laget et strengt regelverk som alle må følge.

– Vi er imponert over måten alle jentene har akseptert reglene på, så nå må vi bare sørge for at trenerne gjør jobben og at alt går etter planen, sier Enersen.

Ute på banen er trener Anders Hasselgård i full gang med å instruere jentene på dagens trening. Det går mye på teknikk denne dagen og selv om jentene har 8–10 meters avstand er gleden stor av å kunne være i gang igjen.

– Se på alle smilene. Dette har de ventet på lenge, sier Enersen.

Bildeserie

Se jentenes første trening utendørs