– Spennende å prøve et nytt sted. Det har allerede vært bra med besøk, sier Bruland til Akershus Amtstidende.

På brosteinen i Son yrer det av turister som kommer med båt og bil. Med restauranter og butikker langs bryggepromenaden har den vesle kystbyen satset friskt. I bakken et steinkast fra gjestehavna finner vi Son-utgaven Symbiose Design.

Som datter av Grethe Aagesen, som driver «moder-butikken» i Niels Carlsens gate i Drøbak, er 19-åringen godt kjent med bransjen. Selv har hun jobbet både i klesbutikker, utebransjen og parfymerier.

Men sommerjobber vokser ikke på trær for tiden, og da mamma spurte om hun ville bli «butikksjef» i Son, svarte hun ja.

Kastet seg rundt

Det var for fire år siden foreldrene gikk tur i Son og Grethe Aagesen oppdaget det sjarmerende hjørnelokalet som den gang huset smykkedesign.

– Jeg sa at her skulle vi hatt en butikk! Og da sjansen bød seg i år, snudde vi oss rundt på bare tre uker, forteller Grethe Aagesen.

Butikken åpnet forsiktig i slutten av mai. Da skoleferien startet, ble åpningstidene utvidet. Andrine står i butikken annenhver uke og hver helg. Når hun ikke er der, er mor Grethe på plass.

– Mamma er sjefen, røper Andrine med et smil.

Første gang

Det er første gang Symbiose Design prøver seg med pop-up eller sommerbutikk. Lokalene «arvet» de etter Holløkken, som benyttet dem i fjor.

– Vi pleier å ha klær hengende utenfor, da er det flere som oppdager butikken, sier Andrine Bruland. Men på dager med mye vind, er det fort gjort at de blåser bort.

I året som har gått, har Andrine høstet erfaring som vikarlærer på Drøbak skole. Hva hun skal satse på videre, er hun ikke sikker på. Yrker som lærer eller sykepleier er aktuelt. På fritiden er hun aktiv med tennis og golf, men i sommer håper hun på mye soling.

– Får se videre

– Hva er det du selger mest av i Son?

– Nå er det mye fint i lin, så det går det mye av, sier Andrine, som merker at Son er litt mindre enn Drøbak, men sier småbyene ellers minner mye om hverandre.

– Vi har blitt tatt veldig godt imot, både av turister og fastboende, og det er veldig hyggelig. Nå leier vi i første omgang lokalene ut august, så får vi se hva vi gjør videre, sier Grethe Aagesen til Amta.