Klart for tidenes jobbmesse – arbeidsgivere lokker med flere hundre ledige jobber

LEDIGE JOBBER: Ken Olsen(t.h.) og Andreas Kjellin Bergmann fra NAV håper det virkelig kommer mange arbeidssøkende på jobbmessen onsdag. - Hit kommer arbeidsgivere som trenger ansatte, sier de to.

LEDIGE JOBBER: Ken Olsen(t.h.) og Andreas Kjellin Bergmann fra NAV håper det virkelig kommer mange arbeidssøkende på jobbmessen onsdag. - Hit kommer arbeidsgivere som trenger ansatte, sier de to. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag er løpet lagt for det som kan bli Norges største jobbmesse. 40 – 50 arbeidsgivere vil da innta Mossehallen og stå klare til å ta imot arbeidssøkere. Messen er et samarbied mellom Nav-kontorer i Follo og Moss.

DEL

– Alle som er ute etter jobb, bør komme på denne messen, oppfordrer NAV.

I to og en halv time vil ventelig 1.000-1.200 arbeidssøkere finne veien til Mossehallen i Nesparken i Moss denne onsdagen. Det er i alle fall det NAV-kontorene i mosseregionen og Follo håper på.

2.200 inviterte jobbsøkere

– Vi har sendt ut 2.200 personlige invitasjoner til arbeidssøkende. Vi håper og tror at minst halvparten av dem vil komme på denne messen. I tillegg er selvsagt denne jobbmessen åpen for alle som har lyst til å komme enten de ser seg om etter ny jobb eller som bare vil orientere seg i arbeidsmarkedet, sier Ken Olsen og Andreas Kjellin Bergmann fra NAV til Moss Avis.

Bergmann er markedsrådgiver ved NAV Vestby og medlem av Team Follo, som er et markedssamarbeid mellom NAV-kontorene i Follo. Dette er ifølge Bergmann første gang NAV i Follo er medarrangør på messen.

Messen er et samarbeid mellom seks NAV-kontorer i Follo og fire NAV-kontorer i mossedistriktet samt Din Utvikling, Personalpartner, Frisk og Fortuna HR.

– Aldri før er det blitt avholdt en så stor jobbmesse i distriktet, sier Ken Olsen og legger til at det er helt naturlig at det legges opp til en felles messe for Moss og Follo siden det er et stort felles arbeidsmarked for kommunene i de to regionene.

Opp mot 50 arbeidsgivere vil holde stand på messen. Det vil i tillegg være egne arbeidsgiverpresentasjoner fra en jobbscene som er rigget opp i Mossehallen.

POPULÆRT: Tidligere jobbmesser har trukket mange folk. Denne gangen kan det bli rekordoppslutning.

POPULÆRT: Tidligere jobbmesser har trukket mange folk. Denne gangen kan det bli rekordoppslutning.

Minst 200 ledige stillinger

– Vi har bedrifter til stede som trenger alt fra to til 40–50 nye arbeidstagere. De er ute etter både faglært og ufaglært arbeidskraft. Og målgruppen er alt fra ungdom til 55+. I sum er det minst 200 ledige stillinger som trenger å bli fylt opp, sier de messeansvarlige Ken Olsen og Andreas Kjellin Bergmann fra NAV.

På messen vil det være bedrifter fra bransjer som salg og kundebehandling, helse og omsorg, transport, sikring og vakthold, kabinpersonell/ flyvert, plate og sveis, lager og logistikk, lærer og instruktør. Bare virksomheter som Nokas Aviation Security, PSS Securitas og Hjemmetjenesten i Vestby kommune har til sammen over 100 ledige jobber å tilby.

Messearrangørene lover også å være til stede med så vel jobbverter som karriererådgivere for å bistå med råd og veiledning innen CV, søknadsskriving, yrker og utdanning. Grensetjenesten vil i tillegg gi råd om jobb i Sverige. I tillegg stiller NAVs EURES-tjeneste med informasjon om jobber innen EU.

Vestby kommune med stand

Vestby kommune stiller med en stor stand på jobbmessen i Mossehallen.

– Vestby kommune er i sterk vekst og vil i årene som kommer trenge mange nye dyktige medarbeidere på mange områder. Det er viktig for oss å delta på denne jobbmessen for å vise jobbsøkere fra hele regionen at Vestby kommune er en god og spennende arbeidsplass. På vår stand vil man finne ansatte som kan informere om de mulighetene som finnes i kommunen, uttaler Rune Sletner, personal- og organisasjonssjef i Vestby kommune til Vestby Avis.

Rikke Haagensen, leder ved NAV Vestby, er godt fornøyd med at kommunen deltar så aktivt.

– Kommunen er en stor arbeidsgiver med mange spennende arbeidsområder og det er viktig for NAV Vestby å ha Vestby kommune som samarbeidspartner. Vestby kommune er en inkluderende arbeidsgiver som kan tilby et godt arbeidsmiljø og gode kolleger. Det er vanlig for mange å pendle et stykke for å komme på jobb og Vestby kommune vil være innen rekkevidde for kandidater fra bo – og arbeidsmarkedsregionen Follo og Østfold, sier hun

Artikkeltags