Gå til sidens hovedinnhold

BAMA trekker produkt etter salmonella-utbrudd

Artikkelen er over 2 år gammel

[Moss Avis] BAMA trekker tilbake produktet «Eksotisk Miks» fra markedet etter mistanke om salmonellasmitte. Det kom fram i en pressemelding fra Mattilsynet onsdag kveld. Flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella har spist dette produktet, men det er for tidlig å konkludere med at dette er smittekilden.

Onsdag ble det klart at 27 personer i alderen 2 til 91 år fra ti fylker, blant annet Østfold, trolig er smittet av bakterien Salmonella agbeni.

Tirsdag var det registrert samme type salmonellasmitte hos 21 personer.

Flere har spist det samme

– Vi vet at flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella har spist denne tørkede fruktblandingen som nå trekkes tilbake. Det er sendt produktprøver til analyse, men svarene er foreløpig ikke klare, sier Karina Kaupang, direktør i avdeling mat i Mattilsynet i en pressemelding onsdag kveld.

BAMA har valgt å trekke tilbake produktet på eget initiativ, etter føre var-prinsippet. BAMA oppfordrer kunder som har kjøpt «Eksotisk miks», 400g, med Lot.nr. 8291 om å kaste det eller levere det tilbake til butikken.

Usikkert om det er smittekilden

– Vi mener at BAMA viser ansvar ved å stanse salget av dette produktet, selv om det er for tidlig å si om akkurat dette er smittekilden i det pågående salmonellautbruddet, sier Kaupang.

Resultater fra analyser av produktet er ventet klare i begynnelsen av neste uke.

Flesteparten av personene tilknyttet utbruddet har spist blandinger av tørket frukt/bær og nøtter, og Mattilsynet følger derfor opp dette sporet videre. Det er påvist samme type salmonellasmitte hos 21 personer, og det er mistanke om at ytterlige ni personer er smittet.

Mattilsynet samarbeider med Folkehelseinstituttet, kommunehelsetjenesten og Veterinærinstituttet i jakten på smittekilden til utbruddet forårsaket av bakterien Salmonella Agbeni, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken