Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

– Ser man på Vestby totalt så skjer det mye i Hølen som er blitt en veldig positiv del av Vestby, sier eiendomsmegler Erik Andersen i DNB Eiendom Vestby.

Det bygges boliger flere steder i kommunen, men det er i Hølen det bygges flest nye boliger for tiden. Salgsansvarlig i Kamperhaug Utvikling, Truls Holm, sier at de som utbygger har stor fokus på området rundt Hølen. I 2013 ble det satt opp 15 boenheter og planen videre er at det skal bygges mellom 21 og 24 nye boliger i løpet av 2014/2015. Kamperhaug Utvikling skal blant annet opp med 3 eneboliger og 3 tomannsboliger i tillegg til en rekke andre typer boenheter. Per dags dato jobbes det med infrastrukturen tilknyttet disse områdene.

Mellom området som ble ferdig bygget i fjor og det som jobbes med i dag, er det laget et stort lekeområde med grøntareale og lekeplass.

– Vi er gledelig overrasket over suksessen i Hølen og hvor populære disse boenhetene er, og vi vil fortsette å satse her, sier Holm.

Flytter tilbake

Tone Vørrang, som jobber med nybygg i DNB Eiendom, sier at hun stadig får henvendelser fra folk som kommer fra Oslo-området og som vil flytte til et roligere og mer landlig sted. Blant disse er småhus og tomannsboliger trenden, og Vørrang tror dette har noe å gjøre med rett kombinasjon av boligpris og boligtype.

– 70 prosent av de som flytter til Vestby er innflyttere, men mange er opprinnelig Vestbyfolk som først har flyttet ut, men som kommer tilbake igjen. I tillegg ligger Hølen veldig greit til i forhold til pendling inn til Oslo, sier Tone Vørrang.

Hun påpeker at det for mange er blitt viktig å flytte inn i et etablert og positivt miljø. Folk ønsker også å flytte inn i nye boliger hvor det ikke er nødvendig å tenke på vedlikehold de første årene.

– Det er et veldig engasjement rundt skole og oppvekst i Hølen, og folk her bruker blant annet Facebook aktivt til å samle folk. Mitt inntrykk er at det er et helt unikt familiemiljø i Hølen og dugnadsånden er helt spesiell, sier Holm.

Han tror det også er årsaken til at mange ønsker seg til Hølen fordi de har hørt mye om nærmiljøet.

– Jeg tror flere er opptatt av å skape et positivt bomiljø, sier Vørrang.

Funksjonelle enheter

Truls Holm roser også Vestby kommune for sin rolle i utbyggingen og sier de er flinke til å tilrettelegge for utbyggerne både i forhold til boligområder og næring.

– De tar tak, sender eposter og er både imøtekommende og serviceinnstilt, sier salgsansvarlig.

Selv om det er stor etterspørsel fra barnefamilier er det også flere eldre som ser etter bolig i Hølen.

– Vi trodde vi bare skulle selge til familier i 30-årene, men det har blitt en fin gjeng og et godt miljø i gata med folk både i 30-, 40- og 50-årene, sier Holm.

Både utbygger og meglere er overrasket over hvor mange som ønsker å kjøpe tomanns-bolig, men tror det kommer av at de både får eneboligfølelsen og det antall kvadratmeter de trenger i tillegg til antall soverom. Boligtypen er både funksjonell og arealeffektiv, noe som gjør spesielt denne boenheten populær på markedet.

Snart salgsklare

De prosjekterte boenhetene vil bli lagt ut for salg om et par ukers tid, og selve byggingen starter 1. april.

– Det jobbes med å få prosjektene husbankfinansierte for vi ser at det er stor etterspørsel etter dette. Vi er veldig spente på å følge utbyggingen videre, og vi ser jo på terrenget at området vil få et enormt løft når dette området er ferdig og får satt seg med beplantning og det hele, avslutter Tone Vørrang.