Gå til sidens hovedinnhold

Boligutvikling og utidig kritikk i sosiale medier

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev skrevet at Jan-Henrik Palnes og Ragnhild Lie, Høyrepolitikere i Vestby.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nye og eksiterende innbyggere i kommunen blir ønsket velkommen med kritikk av sine hjem. Det diskuteres høylytt på Facebook-grupper som «Du vet du er Sooning når» og sosiale medier generelt om boligbygging i kommunen vår, senest om utbyggingen på Skoglundkollen. Vi får en flau smak i munnen når vi leser uttalelser fra både folkevalgte og innbyggere som velger ta bilde av, og kritisere hjemmene til nyinnflyttede til kommunen vår i all offentlighet.

Det ser ut som mange glemmer at dette er hus mange har lagt alle sparepengene sine i og gleder seg til å flytte inn i og skape seg et hjem. Eple- og plommetrær, blomsterenger, rips og andre buskvekster vil nok også komme etter hvert som husene fylles opp. Vi har full tillit til at de som flytter inn vil ordne dette selv.

Man må gjerne løfte en debatt om hvordan reguleringsarbeidet i kommunen vår skal foregå, og man kan være uenig i både utforming, estetikk, detaljer og antall boliger. Vi skjønner at dette engasjerer folk, men når noe er vedtatt og folk er på vei til å flytte inn, så får man la kritikken bero. Og spesielt folkevalgte – både nåværende og forhenværende – bør vokte seg vel for å opptre som smakspoliti.

LES OGSÅ: Satte opp elskapet midt i et steingjerde

Randem, Pepperstad, Store Brevik og Strømbråten har vel alle vært nærskogen til de som bodde her før oss. Hvordan så disse områdene ut under utbyggingen? Det var vel neppe slik at disse ble overlevert med ferdige grøntarealer og nyplantede frukttrær? Vi kan vel alle være enige i at disse i dag fremstår som hyggelige nabolag, med mange frodige hager.

Som Høyrepolitikere er vi opptatt av muligheter for alle. Derfor ønsker vi at det skal legges til rette for boliger for alle. Å bygge boliger tettere og på et mindre areal, er ikke bare miljø- og klimavennlig, det gir samtidig en mye mer sosial profil. Det holder kostnadene nede, og gjør at Son blir tilgjengelig for flere enn bare rikinger. At man selv er så privilegert at man har råd til å ha en enebolig med plass rundt seg betyr ikke at alle har den samme muligheten.

LES OGSÅ: Skoglundkollen vokser: – Man må bygge for den moderne familie

Kommunen vår er attraktiv, og mange ønsker å flytte hit. Dette er en bra ting, men i eksemplet over snakker vi om boliger til rundt 5 millioner, og vi tør ikke tenke på hvor dyrt det ville blitt om vi stengte Son for videre vekst. Ved å legge til rette for kontrollert vekst og variert bebyggelse blir det plass til både eneforsørgeren, rikingen og småbarnsfamiliene. Slik får vi muligheter for de mange, ikke for de få.

Kommentarer til denne saken