Gå til sidens hovedinnhold

Brann stanset Østfoldbanen: – Lokfører, konduktører og personellet bare forlot oss i Vestby!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det brøt mandag ettermiddag ut brann ved toglinjen, og Østfoldbanen var delvis stengt utover kvelden.

Østfoldbanen er ved 20.30-tiden åpnet for trafikk igjen etter at det mandag ettermiddag brøt ut brann ved en toglinje i Østfold fylke. Brannen var ved 19-tiden under kontroll.

– Meldt om brann ved toglinjen ved Røysås ved Sandbukta. Vy stanser togtrafikk mellom Moss og Kambo, meldte Øst politidistrikt på Twitter mandag like etter klokken 17.

Måtte lukke vinduene

Det ble først meldt om en gressbrann på rundt 100 kvadratmeter, men snart var det et flere ganger så stort område som sto i brann. Naboer i området ble bedt om å lukke vinduene på grunn av røyken, og ingen tog fikk kjøre på strekningen mellom Kambo og Moss.

Ved 19-tiden meldte politiet at brannen var under kontroll, men ifølge politiet var det fortsatt varmt i bakken og mye røyk på stedet.

Brannvesenet melder ved 20.30-tiden at toglinjene kan åpnes igjen.

Forbannet på NSB

– Da vi ble satt av i Vestby, fikk vi nesten ikke noen informasjon, og på toppen av det hele forlot togpersonalet oss. Det går ikke an! raser Fredrikstad-kvinnen Kristin Larsen til Fredriksstad Blad.

Ved 20.30-tiden er hun nettopp kommet hjem etter tre timer med venting og buss for tog, og er ikke imponert over Vy.

– Tenk om noen var syke eller trengte hjelp, fortsetter Larsen.

– At konduktør, lokfører og personell stikker på den måten, er det samme som en kaptein skulle forlatt et synkende skip før passasjerene, tordner Larsen.

Vy beklager

– Toget du sikter til var det første som ble berørt av avviket, og det har nok oppstått en svikt i kommunikasjonen, sier Gina Scholz, pressevakt i Vy.

– Vi beklager det som har skjedd og oppfordrer passasjerene til å gi tilbakemelding til vårt servicesenter.

Kommentarer til denne saken