Ap, SV og Godset – svaret er enkelt

"Det vil ganske enkelt ikke være forståelig om ikke flertallet av politikerne i kommunen – om ikke alle politikerne i kommunen – finner en kreativ løsning som gjør at Godset består" skriver Thor A. Nagell i dette leserinnlegget.

"Det vil ganske enkelt ikke være forståelig om ikke flertallet av politikerne i kommunen – om ikke alle politikerne i kommunen – finner en kreativ løsning som gjør at Godset består" skriver Thor A. Nagell i dette leserinnlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

"Det vil ganske enkelt ikke være forståelig om ikke flertallet av politikerne i kommunen – om ikke alle politikerne i kommunen – finner en kreativ løsning som gjør at Godset består" skriver Thor A. Nagell i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alle politikere (og andre folk) i Vestby er enige om at Godset gjør en formidabel innsats for folk som har det vanskelig. Alle politikere (og andre folk) vil derfor at Godset skal kunne fortsette å gjøre en formidabel innsats også i fremtiden. Men flertallet i kommunestyret, deriblant Arbeiderpartiet og SV, har til nå tilsynelatende ikke kunnet finne en løsning som gjør at de to ansatte skal kunne fortsette å være i jobb. Med en eneste konsekvens som resultat: Godset legges ned.

Enhver Ap- og SV-politiker (og velger) vil ikke kunne leve videre med et vedtak som resulterer i nedleggelse. For, som andre så flott har fått frem i debatten: Godset er ikke primært en varmestue og en bruktbutikk; det er bokstavelig talt redningen for mange mennesker som virkelig fortjener å bli «reddet» - som virkelig fortjener at Godset består. Det gjelder de som er der nå, og det gjelder alle de fremtidige brukerne av dette fantastiske tilbudet i Vestby kommune. Et tilbud mange andre kommuner helt sikkert misunner oss.

Jeg har som utenforstående sett hva Godset betyr for mange brukere og bidragsytere til denne enestående institusjonen. Det vil ganske enkelt ikke være forståelig om ikke flertallet av politikerne i kommunen – om ikke alle politikerne i kommunen – finner en kreativ løsning som gjør at Godset består. Det er tross alt snakk om beskjedne midler som gir «god valuta» for pengene ikke bare i form av menneskelige verdier, men også økonomiske. Det at Godset hjelper folk betyr at folk blir mer selvhjulpne og at de dermed sannsynligvis sparer samfunnet for store kostnader i for eksempel Nav-systemet.

Ordføreren pekte på juridiske utfordringer under kommunestyrets debatt om Godset på mandag. Jeg er sikker på at politikerne og rådmannen vil finne en løsning som sørger for at det også juridisk er uproblematisk å bevare Godset. Det vil være totalt ubegripelig om Ap og SV ikke finner løsningen sammen med de andre politikerne.

Representanter fra opposisjonen hadde ingen problemer med å påpeke at løsninger finnes. Da blir det meningsløst om AP og SV – sosialdemokratene og sosialistene – ikke er like løsningsorienterte. De må, ganske enkelt, finne en løsning til fordel for folk som av forskjellige grunner har kommet i en vanskelig livssituasjon der Godset har vært redningen.

Derfor: Jeg tror alle politikere i Vestby kommunestyre ser sin besøkelsestid nå; dere må finne løsningen. Så enkelt er det. Så enkelt er svaret: Godset må bestå. Og så, når den lykkelige løsningen ligger på bordet, vil folk flest i Vestby skjønne at politikere også er mennesker.

Det er det slett ikke sikkert de vil skjønne om Godset legges ned.

THOR A NAGELL

frilansjournalist og lærer på Vestby skole

Kongeveien 4, 1550 Hølen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken