Farlig vaksinemotstand

VIKTIG VAKSINE:«Meslinger er ikke til å spøke med. Denne virussykdommen har tatt livet av et ikke ubetydelig antall mennesker opp gjennom århundrene.», skriver leserbrevforfatteren

VIKTIG VAKSINE:«Meslinger er ikke til å spøke med. Denne virussykdommen har tatt livet av et ikke ubetydelig antall mennesker opp gjennom århundrene.», skriver leserbrevforfatteren Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

«Gi barna dine en god start. Trygge og velprøvde vaksiner», skriver Espen Franck-Nielsen i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En person i Oslo har nylig blitt innlagt på sykehus etter at det er påvist at vedkommende har fått meslinger. Man antar at også andre personer kan være smittet. Meslinger er ikke til å spøke med. Denne virussykdommen har tatt livet av et ikke ubetydelig antall mennesker opp gjennom århundrene. Etter at man begynte å vaksinere barn mot meslinger, har sykdommen blitt så godt som utryddet i vår del av verden. Trodde vi. 

Etter at internett er blitt utbygget og folk flest har tilgang til raske nettforbindelser, er konspirasjonsteorier om vaksiner blitt spredt. Spinnville konspirasjonsteorier om en hemmelig verdensregjering og hemmelig verdenselite som bruker vaksinene til befolkningskontroll. Noen tror til og med at vaksinene inneholder nanochips som skal ta kontroll over hjernene til folk.

Den tidligere legen Andrew Wakefield publiserte i 1998 en studie om en angivelig sammenheng mellom meslingvaksine og autisme. Senere viste det seg at den studien var en forfalskning, og at den angivelige sammenhengen mellom meslingvaksine og autisme ikke har noen rot i virkeligheten.

Selv om Wakefield ble avslørt og fratatt legelisensen, er det fortsatt mange som tror at meslingvaksinen kan forårsake autisme. Flere og flere nekter å vaksinere sine barn mot meslinger, og meslinger kommer tilbake som følge av at flere ikke vil vaksinere sine barn.

Avdelingsoverlegen er opprørt: – Jeg fatter ikke at man kan stole mer på bloggere enn på leger når det gjelder å vaksinere barna sine 

Er det ikke en privatsak om man vil vaksinere sine barn mot meslinger eller ikke?

Til det vil jeg svare nei. For å hindre spredning av meslinger, må minst 95 % av befolkningen være vaksinert mot meslinger. Barn kan først få vaksinen når de er ca 18 måneder gamle. Dessuten finnes det mennesker som av høyst reelle årsaker ikke tåler vaksinen.

Av hensyn til disse mener jeg at man må vaksinere sine barn. 

Når det gjelder informasjon om meslinger og vaksiner, vil jeg anbefale å lytte til hva legene sier. Jeg vil også anbefale å finne informasjon fra offisielle nettsider som Folkehelseinstituttet sine sider eller Verdens helseorganisasjon, framfor «sannheter» i tvilsomme blogger. Vi ønsker oss ikke tilbake til den tiden da meslingepidemiene herjet og liv gikk tapt?

Glem påstander om at vaksiner gir autisme. Glem påstander om befolkningskontroll og kontroll over hjernene til folk. Flere av disse påstandene er funnet på av folk som har villet markedsføre alternative «vidundermidler» som har vist seg å være mer bløff enn kroppen har godt av. Gi barna dine en god start. Trygge og velprøvde vaksiner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken