Valget 2017: Om å bli stolt på

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerJeg har nylig pensjonert meg etter et langt yrkesliv i helsesektoren. De siste årene har jeg opplevd at jobben har blitt stadig mer preget av kontroll, skjemaer og at arbeidstiden styres av ledelsen. Tilliten til meg som fagperson har blitt svekket. SV har tidligere lansert sin tillitsreform i offentlig sektor som går ut på at ansatte må få mer myndighet over egen. Det er jeg for. Det er en av grunnene til at jeg stemmer SV ved stortingsvalget i år.

Høyre og Fremskrittspartiet har med støtte fra Venstre og KrF fått på plass en ny arbeidsmiljølov der det åpnes for flere midlertidig ansatte. Det er etter mitt syn en åpning for et mer utrygt arbeidsliv. Jeg vet hvor viktig det har vært med fast jobb og inntekt gjennom hele livet.

Regjeringen har også hatt et utvalg som har sett på arbeidstid. Dette var et såkalt ekspertutvalg der de ansattes organisasjoner ikke var representert. Her foreslås det blant annet at arbeidsgiver alene har rett til å fastsette turnus uten avtalerett for arbeidstaker. Med andre ord; sjefen skal bestemme når jeg skal jobbe og hvor lenge. Tidligere fikk man et ord med i laget.

Dette tyder ikke på tillit til arbeidstakerne og de organisasjonene som representerer dem.

Da SV introduserte «tillitsreformen», var bakgrunnen enkel: Mange ansatte i offentlig sektor har de siste årene blitt utsatt for stadig større krav om dokumentasjon, stoppeklokke, rapporteringer og kontroll. Ikke bare har dette ført til mye papirarbeid og tid på administrasjon framfor på brukerne; pasientene, de eldre og barna. Det har også ført til at de ansatte sitter med en følelse av mistillit. Jobber jeg ikke raskt nok? Gjør jeg ikke jobben godt nok? Stoler ikke arbeidsgiver på meg som en kompetanseperson? Slik har jeg følt det som ansatt. Det er ingen god følelse.

Jeg ønsker meg politikere som har respekt for arbeidet mitt  gjennom et langt yrkesliv. Det opplever jeg at SV gjør. Derfor blir det SV på meg i år.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags