Vi vil så gjerne få det til!

Marius Holmgren, Prestivalen.

Marius Holmgren, Prestivalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

"Det å både skylde penger og samtidig se konkursspøkelset i øynene, er rett og slett jævlig ubehagelig", skriver Marius Holmgren i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevNei vel, så ble år 2 kanskje ikke det vi hadde sett for oss.

Nei vel, så fikk vi kanskje ikke den opplevelsen vi trodde vi skulle få.

Nei vel, så har vi kanskje ikke gjort jobben bra nok.

Ja vel, så fikk vi oss et skudd for bauen.

Og ja, vi tar inn vann.

Men, la det være sagt. Folk har brettet opp armene, svettet, grått, gått, løpt, løftet og brukt seg selv til fulle. Til og med egne bankkontoer har fått gjøre en innsats. Vi har pokker meg prøvd å få det til, med hjertet utenpå drakta.

Og ja, vi har fortsatt trua.

Hvor står vi så?

Vi skriver februar, og det er vår intensjon, at om få måneder skal dørene igjen åpnes, til det tredje Prestivalen.

MEN i skrivende stund er det ikke mulig å få gjennomført. Rett og slett fordi vi ønsker å starte med blanke ark. Starte på null, hvor våre leverandører har fått pengene de har rettmessig krav på. Med den økonomien som Prestivalen kan skilte med pr dags dato, er vi et stykke unna å gjøre nettopp det. Det er ingen god følelse.

Det å både skylde penger og samtidig se konkursspøkelset i øynene, er rett og slett jævlig ubehagelig.

Skal man peke ut noen skyldige, så trenger vi ikke gå langt. De som har sittet tettest på har ikke gjort jobben godt nok. Det kan jeg være den første til å innrømme. Så har vi i tillegg noen andre faktorer som spiller inn. Aktive valg om hvilke artister som skal spille, når på sommeren Prestivalen skal gjennomføres, hvilken dag som er valgt, priser på billetter og en rekke andre avgjørelser vi aktivt har tatt.

Det har spilt oss av banen.

Vi bommet på mye, det ser vi på noe så enkelt som salg av billetter. 40% nedgang i billettsalget gir et vesentlig dårligere inntektsnivå, både fra selve billettsalget, men også fra mat- og drikkesalget inne på området. 40% mindre billetter solgt; det hadde vi rett og slett ikke råd til.

Nå har vi tatt mange grep.

Ut med noen gode hoder, inn med noen nye. Inn i Prestivalen har det kommet en gjeng med pågangsmot, med hjerte for Vestby, og ikke minst for Prestivalen. For Prestegården. For folka her.

Ny daglig leder, med blikk for detaljer og for strukturerte prosesser. Nye områdeansvarlige, med sårt tiltrengt spisskompetanse.

Kuttet kostnader, byttet tidspunkt på sommeren, byttet fra onsdag til lørdag, kuttet i billettpriser og strammet inn der det er mulig.

Vi tar fortsatt inn vann, men vi har fått lensepumpene i full sving og fått tettet noen av hullene. Men vi er ikke i full drift. Enda. Vi stabber oss av gårde i urolig sjø.

Som båter i havsnød, ser også Prestivalen seg nødt til å sende ut noen nødsignaler. Mayday er byttet ut med Meg&Deg. For vi tror det er deg og meg som kan lose oss trygt i havn.

Meg&Deg! Meg&Deg!

Vi kjenner på ubehaget med å be om mer hjelp. Men behovet for hjelp er så absolutt til stede.

Vi etablerer derfor en Spleis, og ser oss om etter alle de som har lyst til å gi, smått og stort. Spleis er en form for kronerulling på nett. Alle bidrag er kjærkomne.

I tillegg ønsker vi å invitere til en ny ettermiddag i Wesselbakken og Wessel-stua, torsdag. Der skal vi selge varm kakao, gode vafler, spille musikk og arrangere konkurranser og naturligvis selge billetter.

På våre Facebook-sider kan du lese mer om både Spleis og om arrangementet vårt i Wesselbakken.

Håpet er at dette i sum kan være med på å redde Prestivalen, at vi kan se frem mot et nytt Prestivalen, for både store og små.

At vi kan si:

«Du, vi sees på Prestivalen 22.juni, det blir gøy!»

Marius Holmgren

Initiativtaker Prestivalen

Vestby

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags