På tide å avvikle russefeiringen, for nå er det NOK!

Rullesøknad for russebuss 2019

Rullesøknad for russebuss 2019 Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I 2017 og 2018 ble mindreårige skjenket fulle på russebussene, russen møttes og sloss i utlandet, ungdom ble tapet fast i tær og forlatt bare for moro skyld, en gutt døde av MDMA, det var voldtekter av russejenter, sanger som oppfordrer til voldtekt osv. I tillegg er pengebruken hinsides all fornuft, og listen bare fortsetter og fortsetter …

Nå er vi der igjen, og denne gangen er det #%&#! nok!

I går og dag har vi blitt kjent med at en russebuss i Porsgrunn har sendt ut et søknadsskjema via sosiale medier der jenter kan søke om å få være med å "rulle" i russetiden. Spørsmålene de kommer med er så drøye at de det gjelder burde politianmeldes og utvises fra skolen!

Som om det ikke er drøyt nok at et av spørsmålene i spørreskjemaet er hvor mye jentene veier, så spør de hvor gamle de er (jentene må krysse av fra 14 år til 19 år) og hvor seksuelt aktive de er. Her kan jentene krysse av for om de er jomfru, uerfaren, moderat eller erfaren på en skala som går fra jomfru til hore. Som far til jenter kjenner jeg at det koker i mitt hode, og jeg må rett og slett innrømme at jeg vet ikke helt hva jeg hadde gjort hvis et slikt skjema hadde blitt sendt til en av mine jenter. Men en ting er sikkert, og det er at det hadde ikke endt på en hyggelig måte.

Så i tillegg til dette, som om ikke dette var nok, så kunne vi i går lese om en gutt som blir utestengt fra å være med på russebuss med «kompisene» sine etter å ha fått beskjed om at han ikke hadde mange nok følgere på Instagram.

Hva er dette?

Har dere fullstendig ramlet av lasset?

Har dere ikke lært noe av feilene til de før dere?
 

Disse personene skal altså vokse opp og styre landet vårt i fremtiden?

Det grøsser nedover ryggen!

Ifølge NRK sier «Helsesista» (Helsesøster på Snapchat) at det er viktig å huske på at alle gjør dumme ting – også russ.

– I stedet for å fordømme de som kommer med enkelte påfunn ville jeg reflektert sammen med dem og fått dem til å tenke. Husk at hjernen ikke er ferdigutviklinga før rundt 25-årsalderen, sier Tale Maria Krohn Engvik.

Ærlig talt, det er jo ikke første gang vi snakker om dette, og hvis de ikke er utviklet nok til å skjønne at disse tingene er galt, så er det mer enn bare alderen som er problemet, og da må vi faktisk hjelpe til med å sette klare grenser, slik vi gjør for trassige 4-åringer. Noe sier meg at hun er tjent med at ungdommene liker henne …

Denne forhistoriske flatfylla av en feiring som har gått ut på dato for mange år siden, og nå er det på tide med handling fra skolene og våre politikere i både kommune, fylke og Storting.

Ta ansvar, avvikling av russetiden er overmoden, få det til å skje!

Når det gjelder russen selv, så bør de se til Sverige og Danmark (og andre land for øvrig), slik at de kanskje lærer hvordan man oppfører seg i et sivilisert samfunn når man er ferdig etter 13-årig skole …

Til de av dere som faktisk oppfører dere, så er det bare å beklage, men noen ødelegger for alle!

Stål Hermo

Forbanna pappa

Vestby

Følg på: www.linkedin.com/in/staalhermo/

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken