Hva med syke dyr etter valget?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDyrene våre kan også skade seg eller bli syke, og da trenger de hjelp av veterinæren sin. Derfor er tilgang på veterinærhjelp grunnleggende viktig for et forsvarlig dyrehold. Den offentlige veterinærvakten er til for å sikre alle dyr i Norge rask og god hjelp når de måtte trenge det.

Stadige skrekkhistorier preger dessverre aviser og sosiale medier. Selv om den offentlige veterinærvakten har fungert bra i mange år, har nemlig finansieringen ikke holdt følge med utviklingen. Trang økonomi gjør det tilnærmet umulig å sikre dyrene hjelp hele tiden i hele landet.

Vår region preges av et økende antall kjæledyr som hund, katt, kanin, marsvin og hamster, men også fugler og spesielt eksotiske dyr. Andel hester i regionen er også økende, i motsetning til de tradisjonelle gårdsdyrene som ku, gris, sau og geit som det stadig blir færre av. Denne trenden er utfordrende for både den tradisjonelle stordyr- og smådyrveterinæren.

Denne gryende veterinærmangelen gjør fremtiden usikker for dyrene våre. I verste fall må man i områder uten veterinærvakt kvitte seg med dyrene sine eller flytte, da selv mindre uhell og sykdomstilfeller vil kunne gi unødvendig mye smerte og i verste fall død.

Veterinærdekning er en liten sak i den store valgkampen, men det kan bety alt for dyrene som trenger hjelp. Derfor bør alle som eier dyr, og er opptatt av at de skal få behandling og hjelp når de trenger det, spørre sine politikere hvordan de skal sikre veterinærvakten i ditt område.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags