De blåblå har vært en katastofe for naturen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg stiller til valg for å kjempe for naturen, matjorda og marka - og mot regjeringens naturødeleggende politikk.

Den blå-blå regjeringen har bokstavelig talt vært en naturkatastrofe. De har systematisk har satt hensynet til næringsinteresser foran hensynet til naturen, og konsekvente nedprioritert miljø og natur. Det viser en rapport fra WWF Verdens naturfond, Naturvernforbundet og Sabima som kom ut forrige uke. Tillatelsen til å bygge IKEA-varehuset på et område med verdifull matjord i Vestby er et av eksemplene rapporten viser til, som eksempel på regjeringens nedprioritering av naturen.

Rasmus Hansson

Stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Akershus

Tar vi ikke vare på naturen, klarer vi ikke å skape en grønn framtid for Norge. Både globalt, men også her hjemme i Norge ødelegger vi natur og utrydder arter i et skremmende tempo. De siste 40 årene har halvparten av artene i verden forsvunnet, mellom 150 og 200 hver dag! Dette er svært alvorlig, og det er en utvikling som må snus.

Neste stortingsperiode må bli startskuddet for en helt ny naturvernpolitikk, hvor vi ikke lenger bare står med ryggen mot veggen og kjemper for arter som allerede er truet. Vi må restaurere leveområder og arter som er truet, men vi må også sørge for at nye arter ikke blir truet. Tapet av villmark må stanses, og vi i Miljøpartiet De Grønne vil også innføre en nærnaturlov for å bevare bymarker og viktige friluftsområder som brukes av mange mennesker.

I politikken snakkes det mye om økonomisk balanse. Vi i Miljøpartiet De Grønne jobber for et samfunn som også er i økologisk balanse. Det er vårt ansvar å begrense skaden vi gjør på naturen rundt oss. Og det er vårt ansvar å sørge for at barna våre arver en like levende, mangfoldig og spennende klode som den vi selv tok over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags