Derfor stiller jeg til valg i Akershus

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg er framtidsoptimist. Akkurat nå er vi i ferd med å ødelegge livsgrunnlaget på jorda. Forskjellene øker. Klimakrise og krig tvinger stadig flere på flukt. Men jeg vet at vi kan gjøre noe med det. Ditt valg kan utgjøre en forskjell.

I år stiller jeg for første gang til valg i hjemfylket mitt, Akershus. Jeg er ingen yrkespolitiker, men stilte til Stortingsvalg for fire år siden fordi jeg så at det var nødvendig med et parti som setter miljøet først. Det er ikke blitt mindre nødvendig siden den gang. Norske klimagassutslipp har ikke gått ned, og både Arbeiderpartiet og Høyre har klima og miljø langt nede på prioriteringslistene sine. Vår tid krever endring - nå.

Det er nettopp grunnen til at jeg stiller til valg. Jeg vil på stortinget for å kjempe for et varmere samfunn, og mot et varmere klima. Dette er mine løfter for den neste stortingsperioden:

1. Jeg vil alltid sette miljøet først.

Jeg vil kjempe for naturen, matjorda og marka, og mot regjeringens naturødeleggende politikk. En ny rapport fra WWF Verdens naturfond og Naturvernforbundet viser at den blåblå regjeringen bokstavelig talt har vært en naturkatastrofe, som systematisk har satt hensynet til næringsinteresser foran hensynet til naturen. Det vil jeg få slutt på.

Rasmus Hansson

Stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne

2. Jeg vil skape et moderne og fremtidsrettet transportsystem.

Jeg vil kjempe for et bedre og billigere kollektivtilbud, raskere sykkelveiutbygging, og mer penger til at veiene vi allerede har blir trygge. Det er behov for et miljøparti som klarer å gjøre de ærlige og tøffe prioriteringene, så ikke alle pengene brukes opp på gigantiske unødvendige motorveiprosjekter. Man kan ikke få både i pose og i sekk.

3. Jeg vil kjempe for en klimapolitikk som faktisk kutter utslipp

Vi har allerede funnet langt mer olje i verden enn vi kan utvinne hvis vi skal klare å unngå katastrofale samfunnsomveltende klimaendringer. Da er det strutsepolitikk å fortsette å lete etter mer. Miljøpartiet De Grønne er i følge CICERO det eneste partiet som har levert et alternativt statsbudsjett som ville gitt utslippsreduksjoner i tråd med Parisavtalen. Verken Høyre eller Arbeiderpartiets politikk er i nærheten.

4. Jeg kommer aldri til å støtte Frp i regjering

Norge og Verden har ikke tid til enda en regjering som ikke tar ansvar. En regjering som svarer med stengt dør i møte med den største flyktningkatastrofen siden andre verdenskrig - og hvor FrP får spre frykt og kortsiktig egoisme.

Meningsmålingene viser at Miljøpartiet De Grønne kan bryte sperregrensen, og komme på vippen etter stortingsvalget. Da kan vi påvirke både Høyre og Arbeiderpartiet et langt skritt videre i en grønn retning. Men det er små marginer, og hver stemme teller hvis vi skal klare det. Jeg håper du vil stemme grønt i stortingsvalget på mandag, så vi sammen kan gjøre så Norge ikke bare det beste landet i verden, men også det beste landet for verden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags