Inneklima er viktig, eller?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som mange av dere vet, og sikkert noen av dere har opplevd, er det skoler her i Norge med et dårlig inneklima. Dere har sikkert opplevd skoledager der det kan bli tungt å jobbe flere timer om gangen. Jeg vet i hvert fall at jeg har det. Dette er ikke bare slitsomt, det går utover vårt velvære, og kanskje aller verst, vår helse.

Det at dårlig luft og innemiljø er helseskadelig er en alvorlig sak. Ikke bare går det utover flere hundre elever, lærere og annet personell, men det fører også til et dårligere læremiljø. Ville du ha sittet i et klasserom med tett luft hvor det til slutt kan bli vanskelig å puste om du har sykdommer som astma? Nei, det er jo en selvfølge at ingen vil dette.

Hvorfor dette ikke er blitt gjort noe med er jo et spørsmål mange stiller. Gvarv skole har til og med ikke vært formelt godkjent av miljøhygienisk avdeling siden 1999. Dette er nesten 20 år siden, som jo er helt absurd! Det virker som staten ikke bryr seg om vår helse, oss elever. Det brukes mindre og mindre penger pr. kvm til vedlikehold på skoler. I 2009 lå det i gjennomsnitt på 121 kroner pr. kvadratmeter, men i 2012 lå det på 81 kroner. Hvis enkelte skoler ikke har vært "formelt" godkjent på nesten 20 år, hvorfor bruker da staten mindre og mindre penger på vedlikehold, når det egentlig er nødvendig med mer?

Dårlig luft er en ting, men det er også mange skoler som har problemer med vannlekkasjer og fuktproblemer. Så mye som halvparten av 301 undersøkte skoler hadde problemer med dette så sent som i fjor, oktober 2016.

Dette må bare gjøres noe med, fordi jeg nekter å la noe som kunne vært så lett å fikse, gå ut over våre fremtidige barns skolegang! Jeg er bare 18, men jeg rekker å få en del barn hvis vi må vente i 20 år til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken