Derfor sier jeg NEI til boring i nord!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På nyhetene i dag tas det opp viktige politiske saker som de ulike partiene i Norge ofte har hvert sitt synspunkt på. En sak som har vært mye omtalt den siste tiden, er boring etter olje utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja nord i landet vårt. Hvorfor vil vi ødelegge noen av Norges vakreste naturområder? Og hvorfor vil vi risikere fisken når fiske er en av Norges viktigste næringer og ressurser?

For det første så vil vi drive vekk fisken, eller i verste fall drepe den, dersom vi starter å bore langs norske-kysten. Dette er et faktum i følge folkeaksjonen.no. I tillegg til fisken, vil dyre- og plantelivet generelt bli påvirket. Bare ta sjøfuglene våre som eksempel. Vil vi utrydde enda flere av dem ved å kvele dem med oljesølet vårt?

For det andre så er den gamle fisketradisjonen en stor del av den norske nasjonalfølelsen. Tenk deg at du er på utenlandsreise og du ser ”NORWEGIAN FISH” i hyllene. Blir du ikke varm om hjertet da? Blir du ikke stolt av det landet forfedrene dine var med på å skape? For fiskeryrket har gått i arv i mange generasjoner i flere familier i Norge, og ved å starte oljeboringen vil det ikke bli nok fisk igjen i havet for alle som lever av yrket. Hvorfor er de politiske partiene som står for arbeidsplasser til alle og for de norske verdiene, også for oljeboring?

For det tredje: Tenk deg at du selv har flyttet til nord pga. den flotte naturen. Hvordan ville DU likt at store oljeplattformer og supplyskip kommer rett utenfor byen der du bor, eller kanskje rett ved eiendommen din?

Konklusjonen i denne saken er at vi er nødt til å ta vare på Norge og det Norge har å by på, på en miljøbevisst måte. Vi må tenke på de som bor i området og de som lever av fiske. Fisken kan i fremtiden bli Norges aller viktigste næringsressurs dersom vi reduserer oljevirksomheten vår allerede i dag. Jeg mener dette er et tema vi burde tenke nøye over. Kan vi ikke skape nye arbeidsplasser på en måte der det ikke går utover naturen vår? Derfor sier jeg NEI til oljeboring i Nord!

Enig/uenig: Vi må tenke på de som bor i området der oljeboringen er aktuell og de som lever av fiskeyrket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken