For barnas skyld: Gjør et klimavalg

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerMiljøpartiet De Grønne vil ha et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse. Vi vil ha solidaritet med andre mennesker, kommende generasjoner, dyr og natur. Vi vil også ha gode skoler, barnehager, arbeidsplasser og et varmere og mer inkluderende samfunn.

Disse målene tror vi de fleste politiske partier og mennesker i Norge deler. Hvis vi skal klare å nå våre felles mål, må vi erkjenne at menneskeheten i dag står overfor den største eksistensielle krise i historien. Vi overforbruker jordens ressurser i økende tempo. Samtidig har klimaendringene i 2017 så langt satt rekord i voldsomme naturkatastrofer i form av hete, tørke, branner, monsuner, orkaner, nedbørsmengder og oversvømmelser i et helt ekstremt omfang.

Vi må få de store fossilpartiene til å forstå at de må slutte med dommedagsprofetier om hva som vil skje hvis oljeindustrien blir faset ut. Norge er selvforsynt med fornybar energi med vår vannkraft. Vi er i ferd med å utvikle en ny energirevolusjon med ny, fornybar energi i sol, vind, bølger og tidevann, termisk energi og kanskje hydrogen. Batteriteknologien utvikles stadig, og alle slags fremkomstmidler som går på strøm, kan også brukes som energilager.

Hvis ikke rike Norge med sine økonomiske, menneskelig og teknologiske ressurser kan gå foran i det grønne skiftet, hvem kan gjøre det da? Hvorfor skal vi feilinvestere statens og skattebetalernes penger i mer oljeleting, hvor utvinningen langt frem i tid umulig kan bli lønnsom? Vi kan i stedet bruke oljemilliarder til å bidra til et globalt grønt skifte. Statoil kan velge å bli en fornybargigant i stedet for å fortsette å koke kloden med olje og gass.

Som bestemor er dette min oppfordring: Gå til urnene, stem for barna og gjør et klimavalg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags