Gå til sidens hovedinnhold

Det er nok somling nå – jeg er dypt bekymret

Leserbrev skrevet av Marita Kristiansen, folkevalgt for Vestby MDG og kandidat fra Akershus til stortingsvalget i 2021.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er nok somling nå…

Jeg er dypt bekymret for flyktninger i Hellas. Når brann og Covid-19 får spre seg i overbefolkede leirene er konsekvensene fatale. Barn blir veldig små i disse leirene.

Vi i Norge kan hjelpe - her har vi både hjerterom, husrom, kunnskap om inkludering og ledige hender i kommunene.

Å hente 50 flyktninger fra Hellas er et useriøst lavt tall når 13 000 står uten hjem, håp og helsehjelp. Barnefamiliene i Moria har stått en prekær nødssituasjon lenge.

Regjeringen bør tidoble antallet vi tilbyr nye hjem. 500 er et fortsatt et lavt antall, og vi har ledig plass i både transitt, asylmottak og i kommunene. Norge kan ivareta flyktningenes helse og sikkerhet på en god måte i ankomsttiden. Og vi har høy kunnskap om integrering av nyankomne inn i samfunns- og arbeidsliv.

Hvis mange nok EU-land nå tar imot 500 flyktninger, så vil alle i leiren få beskyttelse.

På oppfordring fra Vestby MDG signerte Vestby kommune i våres oppropet "Evakuer barnefamilier fra nå!", og stilte seg positive til å ta imot flere flyktninger om det kommer en forespørsel fra regjeringen. Regjeringens foreløpige svar kommer sent og er knuslete!

Evakuer barnefamiliene nå! Vi i Vestby er en av over hundre kommuner som er klare. Nå ber vi regjeringen ta imot 500 og fordele disse til kommunene!

Biografi

Marita Kristiansen, folkevalgt for Vestby MDG og kandidat fra Akershus til stortingsvalget i 2021.

Kommentarer til denne saken