Gå til sidens hovedinnhold

Flere arrangementer og møter avlyses

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag formiddag ble det kjent at syv personer i Vestby er smittet av koronaviruset. Som følge av det blir nå flere arrangementer og møter avlyst. Nedenfor følger en liste over det Vestby Avis kjenner til at ikke blir gjennomført som planlagt. Tips oss gjerne hvis det er noe vi ikke har med: tips@vestbyavis.no

Kommunestyremøtet

Tirsdag ettermiddag opplyser ordfører Tom Anders Ludvigsen at det kommende kommunestyremøtet blir avlyst.

– I samråd med rådmann og kommuneoverlege har jeg besluttet at kommunestyremøte mandag 16. mars avlyses. Slik jeg ser det er det ingen saker til mandagens kommunestyremøte som må avgjøres i det møtet. I de sakene som er høringsuttalelser vil formannskapets behandling bli sendt inn, og kommunestyrets behandling ettersendt. Valgsaker, og avgjørelsen om kystkultursenteret samt eventuell avhending av brygger og rettigheter i Son Havn kan også vente til april-møtet, skriver ordføreren til politikerne, og som Vestby Avis har fått kopi av.

– Hensikten med å avlyse møtet er å redusere risikoen for spredning av koronasmitte, samt å unngå at hele den politiske og administrative ledelsen blir satt i hjemmekarantene i 14 dager dersom det viser seg at en smittet person har vært til stede i kommunestyresalen, skriver ordføreren videre.

Om møtet 20. april vil bli gjennomført er foreløpig ikke kjent.

– Vi planlegger for å gjennomføre det, men vi må ha en beredskap på hvordan vi gjør det dersom smittevernrådene er de samme på det tidspunktet. Det vil jeg komme tilbake til nærmere møtetidspunktet, skriver Tom Anders Ludvigsen.

UKM

Ungdommens kulturmønstring, UKM, som skulle vært avholdt i Grevlingen i Son neste helg er nå avlyst.

– Vi har nettopp tatt avgjørelsen og det gjøres på bakgrunn av at det ville vært veldig mange mennesker på et relativt lite område og det ønsker vi å unngå, sier Sjur Authen til Vestby Avis.

Om UKM får en ny dato i Vestby er ikke Authen kjent med.

Frivillighetssentralen

Etter nøye vurdering avlyser Frivilligsentralen alle arrangementer og aktiviteter som innebærer at grupper av deltakere som er i risikosonen for å bli alvorlig syke hvis de blir smittet møtes, skriver de på sin Facebookside.

Det betyr at Språkkafe på biblioteket, idéslaberas på Frivilligsentralen, Yoga i Kulturkirken, åpen møteplass på Teten med underliggende aktiviteter og turgruppen på sykehjemmet.

Vi ber om at alle dere som er besøks- og aktivitetsvenner i private hjem, eller utfører 1-1 tjenester hjemme hos tjenestemottakere, nøye vurderer om dere skal besøke som dere pleier.

Kontoret til Frivilligsentralen og Godset holdes åpent som vanlig.

Vi over 60 i Vestby

Leder i Vi over 60 i Vestby, Bjørnar Ottesten, forteller at all aktivitet i deres forening er avlyst ut mars.

– Vi har 160 medlemmer og alle er i risikogruppen. Vi kjenner ikke til om noen av oss er smittet, men vi ønsker å være føre var og besluttet mandag at vi avlyser all aktivitet ut måneden, sier Ottesen til Vestby Avis.

Hvorvidt flere arrangementer enn det må avlyses, vil komme frem om et par uker.

– Vi har et styremøte 23. mars, hvor vi tar stilling til det, sier Ottesen.

Fotoklubbens møte

Tirsdag kveld skulle Vestby Fotoklubb få besøk av den meritterte naturfotografen Roger Brendhagen. Det arrangementet er nå avlyst.

– Det er selvsagt synd, da over 100 mennesker ønsket å komme, men det er viktig og riktig at vi avlyser, sier Stig Hansson, leder i Vestby Fotoklubb.

Klubbdommerkurs

HSV avlyser onsdagens klubbdommerkurs. Det skriver klubben på egen Facebookside. Avlysningen skjer etter råd fra kommunen. Klubben forteller at de får mye spørsmål fra foreldre og skriver følgende om situasjonen:

HSV Fotball har jevnlig kontakt med kommunen om situasjonen og følger kommunens anbefalinger. Aktuelle lag som vil få avlyst sine treninger/kamper vil få fortløpende beskjed når dette inntreffer. Videre har vi satt ut antibac i administrasjonsbygget/klubbhuset Soon Arena og i kiosken. Videre oppfordrer vi til god håndhygiene. Vi anbefaler også at syke personer ikke kommer på trening eller kamp, men holder seg hjemme til man er frisk. Vi følger situasjonen tett og vil følge kommunens til enhver tid pålegg og anbefalinger.

Samtalegruppen

Samtalegruppen som Demenssykdom i familien skulle hatt tirsdag 10. mars er avlyst på grunn av smitteutbruddet.

Bringserien avlyst

Norges Håndballforbund opplyser på sine hjemmesider at kamper i Bringserien avlyses for resten av sesongen.

Les også

Dette kan du gjøre for å forebygge smitte

Les også

Storsenteret tar grep for å unngå smitte

Les også

Avlyser planlagt håndballturnering for tre av skolene

Kommentarer til denne saken