Åshild Fagerjord fra Høyre hadde et fint leserinnlegg med oppfordring om å engasjere seg i lokaldemokratiet i Vestby Avis for et par uker siden. Det er viktig at flest mulig engasjerer seg i lokalpolitikken.

For min del ble hensynet til naturen utslagsgivende for at jeg meldte meg inn i et parti. Jeg flyttet til Vestby kommune for snart 18 år siden. Kommunen fristet med vakker kystlinje til Oslofjorden, og jeg skal være ærlig på at jeg ikke brydde meg så mye om skog- og jordbruk. Da det mye omtalte Ikeajordet ble prosjektert, var jeg positiv til å bygge møbelhus på denne åkerlappen.

Vekst og forbruk var bra - miljøvern var for hippier.

Jeg brydde meg ikke så mye om politikk. Men før lokalvalget i 2019 oppdaget jeg til min overraskelse at den dresskledde IT-naboen stod på en MDG-stand med et oppegående og godt budskap fra dette unge partiet. Etter å ha bevitnet politikere fra alle partier medvirke til ødelegging av Oslofjorden med deponering av uhorvelige mengder slam bestående av kvikksølv og farlige miljøgifter, fant jeg ut at jeg fikk ta mitt ansvar og engasjere meg i et parti som tar tydelig avstand fra slike prosjekter.

I lokallaget har jeg møtt fantastiske, kloke og engasjerte folk; småbarnsforeldre, lærere, sykepleiere, bønder, nevnte IT -nabo, ungdommer og pensjonister. Felles er at med et politisk engasjement så kan vi påvirke vårt nærmiljø og vår hverdag! Jeg har lært mye om demokrati og om hvilken viktig og sårbar konstruksjon det er. Jeg har møtt hardtarbeidende kommuneansatte som skal utføre den politikken de folkevalgte faktisk bestemmer.

I dag er jeg bevisst ordet «arealnøytralitet». Jeg er bevisst på at «Ikeajordet» kan være «kjekt å ha», med krig i Europa og usikker produksjon og distribusjon av mat. Skole, fritidstilbud, infrastruktur, helse, kulturtilbud, idrett, miljø, artsmangfold, industri og næringsutvikling – det er elementer i vårt lokaldemokrati hvor vi trenger DEG og din mening!

Vestby kommune har unike kvaliteter, tilbud og muligheter, og mange fine innbyggere. Vestby kommunes politiske ledelse kan heldigvis være fremoverlent og åpner nå for at folkevalgte kan ha møter på dagtid. Dette vedtaket er en game changer og vil muliggjøre at du som ung eller som småbarnsmor/far lettere kan engasjere deg i lokalpolitikken. Ingen trenger å være proff. Det er masse positivt å lære og ikke minst muligheten til å påvirke og gjennomføre det DU vil i ditt nærmiljø! Ta kontakt med ditt foretrukne parti og vær engasjert i forkant av lokalvalget 2023 og med unik mulighet til å gjøre en forskjell!