Skal farge Vestby oransje

SPRER VARME: Christine Westby (til venstre) og Berit Sandvig vil tidlig på morgenen tirsdag 16. oktober spre varme i Vestby med å henge ut cirka 100 av Kirkens Bymisjons velkjente oransje skjerf.

SPRER VARME: Christine Westby (til venstre) og Berit Sandvig vil tidlig på morgenen tirsdag 16. oktober spre varme i Vestby med å henge ut cirka 100 av Kirkens Bymisjons velkjente oransje skjerf. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De oransje skjerfene har blitt Kirkens Bymisjons varemerke i de store byene i Norge. For første gang skal det også henges ut skjerf i Vestby. Samtidig håper initiativtagerne å rekruttere flere bøssebærere til TV-aksjonen neste helg.

DEL

Søndag 21. oktober er det klart for høstens viktigste og vakreste eventyr. Dagen hvor det norske folk viser en raus giverglede og sørger for enorme penger til et viktig formål. Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon, som også står bak de oransje skjerfene som henges ut i en rekke norske byer til mennesker som av forskjellige årsaker fryser.

100 skjerf

For første gang vil det i år også bli hengt ut oransje skjerf i Vestby. Lederne av TV-aksjonen i Vestby, administrasjonssekretær Christin Westby i Vestby kommune og leder Berit Sandvig ved Frivilligsentralen, sørger for utplasseringen av skjerfene tidlig på morgenen tirsdag 16. oktober.

– Vi kommer nok til å konsentrere oss om området rundt Vestby stasjon. Det er der det farter mest mennesker på morgenen, sier de to. Totalt skal de henge ut så mye som rundt 100 skjerf i Vestby.

– Mange tenker at skjerfene er forbeholdt rusmisbrukere og andre som sliter og fryser om høsten og vinteren. Vi oppfordrer alle om å ta med seg et skjerf. Ved å gå med de oransje skjerfene så viser man nemlig sympati med en organisasjon som gjør en kjempejobb for å skape et varmere samfunn.

Lokale strikkere

Samtlige skjerf som henges ut i Vestby er også strikket lokalt.

– Det er mange som har bidratt med strikking, og bidrag har strømmet inn fra både skoler, The Coffee Shop som har hatt strikketøy liggende, privatpersoner og brukere av Frivilligsentralen. Vi takker alle som har gjort dette mulig.

Nå håper Christin Westby og Berit Sandvig også på et oppsving i antall bøssebærere ved TV-aksjonen søndag 21. oktober.

– Det er ikke noe nytt at vi på dette tidspunktet, snaue to uker før TV-aksjonen, har altfor få påmeldte. Det er først på disse tider folk begynner å få oversikt over hva de skal neste helg. Men vi håper virkelig at det melder seg flere, for nå er det ganske tynt.

Mangler 125 bøssebærere

Foreløpig har de to 55 navn på bøssebærerlisten sin.

– Dermed har vi kun en tredjedel av hva vi trenger for å dekke opp hele Vestby. Vi har et ruteopplegg som er avhengig av 180 bøssebærere. Stort sett så kommer vi i mål hvert år helt på tampen, men skulle det vise seg at det blir for få så blir det enten litt lengre ruter på enkelte eller områder hvor vi ikke får sendt ut bøssebærere. Og det ville jo vært veldig synd, sier Berit Sandvig.

Artikkeltags