Gir bort tusenvis av kroner: – Få studenter vet om dette

DELER UT STIPEND: Erik Mollatt, styreleder i M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme, skal dele ut stipend til studenter fra mosseregionen.

DELER UT STIPEND: Erik Mollatt, styreleder i M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme, skal dele ut stipend til studenter fra mosseregionen. Foto:

Studenter i mosseregionen, inkludert Vestby, kan søke på stipendet som gir deg inntil 35.000 kroner.

DEL

Det finnes en rekke fond og stiftelser som deler ut legater eller stipender til ulike formål. Ett av de er den lokale stiftelsen M. Peterson & Søns Fond til Arbeidslivets Fremme. De har delt ut penger til lokale studenter som tar høyere utdanning siden 1951.

Hver søker kan få inntil 7.000 kroner årlig i inntil fem år, totalt 35.000 kroner.

172.000 i fjor

Men de siste årene har antall søkere gått langsomt nedover. Nå har styrelederen tatt grep:

– Målgruppen vår er unge studenter med tilknytning til Mosseregionen. De forholder seg til digitale arenaer der vi ikke vært så synlige og tilgjengelige. I år har vi derfor gjort det enklere å finne oss og søke om et stipend med egne nettsider. I tillegg informerer vi aktivt i sosiale medier for første gang. Det ser vi allerede gode effekter av, forteller styreleder Erik Mollatt.

I fjor delte stiftelsen ut 172.000 kroner til 32 studenter. Gjennom årenes løp har over tusen studenter fått økonomisk støtte fra fondet.

– Fondet ble opprettet av min bestefar Hans Blom Peterson i forbindelse med Petersons 150-årsjubileum. Hensikten var å gi ungdom mulighet til utdanning og utvikling, men også å sikre kompetanse til det lokale næringslivet. Det gjør vi altså fortsatt, nesten 70 år senere, slår Mollatt fast.

Enkle kriterier

For å være kvalifisert til stipendordningen må du ha en lokal tilknytning til Moss, Rygge, Råde, Vestby eller Våler. I tillegg må du studere ved en høyskole eller et universitet, og studieretningen må være relevant for næringslivet.

Oppfyller du disse kriteriene, kan veien være kort til en litt romsligere studentøkonomi. Stiftelsen støtter utdanningsløp som gjennomføres i Norge og utlandet. Søknadsfristen er 31. desember.

– De som får et stipend fra oss, får pengene til odel og eie. Hva pengene brukes til, er opp til den enkelte. Vi oppfordrer alle relevante kandidater til å søke. I verste fall får du et nei, men i beste fall kan du altså få inntil 35.000 kroner over fem år, sier Mollatt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken