Gå til sidens hovedinnhold

Har opprettet eget korona-nummer

Artikkelen er over 1 år gammel

Legevakta i Moss har sett seg nødt til å opprette et eget telefonnummer man skal benytte dersom man mistenker korona-smitte

Mosseregionens legevakt har opprettet et eget telefonnummer for dem som har mistanke om smitte av koronavirus. Det nye nummeret er 404 04 919.

Dette er gjort for å frigjøre kapasitet på telefonen på det ordinære legevakt-nummeret. Det kommer mange henvendelser, og vi planlegger for at det kan komme flere, sier kommunikasjonsleder Therese Evensen i Moss kommune.

Legevaktens ordinære telefonnummer skal nå kun benyttes for henvendelser om vanlige legevaktspørsmål.

– Det er mange urolige mennesker, og derfor er det viktig at de som også ringer dette nye nummeret gjør det kun når det er mistanke om smitte.

Det er kun de som er i risikogruppen for smitte, og har symptomer som hoste, kortpustethet eller feber i løpet av 14 dager etter hjemkomst fra et område med vedvarende spredning som skal ta kontakt.

Også de som har slike symptomer og har hatt nærkontakt med noen som har bekreftet smitte skal ta kontakt.

– Det er viktig at det nummeret kun brukes av dem som mistenker smitte og passer i ett av de to kriteriene.

Evensen forteller at for alle andre spørsmål knyttet til koronavirus av en generell art er det Folkehelseinstituttet og helsemyndighetene man skal ta kontakt med.

– Om noen har behov for sykemelding på grunn av korona må de ringe fastlegen, for det er kun de som gir ut sykemelding. Oppdatert informasjon om det finner man også nav.no.


Kommentarer til denne saken