– Jeg fikk akkurat en SMS fra en mor som sa hun var glad for å være i en klubb som tar det på alvor. Det synes jeg er veldig fint, sier Morten Enersen, sportslig leder i HSV Fotball.

For det er stor usikkerhet og bekymring ute blant folk, forteller Enersen. De siste ukene, men spesielt denne uken, har klubben som består av 750 aktive medlemmer fått ekstremt mye spørsmål fra foreldre rundt treninger og rutiner. For at alle skal få svar, har klubben nå satt ned et eget koronautvalg på fire personer, som skal ta seg av henvendelser fra foreldre og andre.

– Vi vil at alle skal få svar og det klarte vi ikke når omtrent alle telefoner gikk til meg. Når flere har ansvaret, skal alle få svar med en gang, sier Enersen.

Trenere sier nei

Klubben er jevnlig i kontakt med kommunen og øvrige helsemyndigheter for å være oppdatert på hvilke råd og retningslinjer som legges. Større arrangementer som Vinterserien skal vurderes fortløpende, men rådet hittil er at det kan gjennomføres. Også treninger og andre aktiviteter kan gå som normalt.

– Dette følger vi nøye med på hele tiden. Vi har også sagt at det er opp til hver enkelt trener om de ønsker å gjennomføre treningene. Pr nå har vi noen trenere som ikke ønsker å delta på treninger og det respekterer vi. Siden det er flere trenere på hvert lag, er det foreløpig ingen treninger som blir avlyst på grunn av dette, sier Enersen.

Stenger garderoben

Det som derimot er gjort, er å stenge garderoben på Soon Arena.

– Vi ønsker ikke at barna skal dusje sammen. Rådet fra myndighetene er at man skal holde én meters avstand til folk og det klarer man ikke i en garderobe. Der sitter man tett og som klubb kan vi ikke vite det, og ikke gjøre noe med det, sier Enersen.

– Vi ønsker ikke at noen av våre medlemmer skal bli smittet. Derfor har vi valgt å ta tak i dette nå, heller være føre var. Jeg mener vi ikke er hysteriske ved å gjøre dette, det er mye viktigere at vi tar dette på alvor, sier Enersen.