Gå til sidens hovedinnhold

Har trolig oppklart hvem som forårsaket utslippet

Det er etter all sannsynlighet et skip som er kilden til all plastpelleten som er blitt oppdaget i strandkanten langs Oslofjorden, deriblant i Moss.

(Moss Avis) – Vi anser det som svært sannsynlig at en skade på en konteiner under sjøtransport er årsak til at det er funnet plastpellets i Oslofjorden, sier Ole Sævild i Sea-Cargo til NRK.

Sea-Cargo eier et skip lastet med polypron-pellets som skulle til Tananger i Norge, og ble utsatt for uvær natt til 23. februar.

Sævlid melder at det ble observert hull på en av konteinerne om bord, og at plasten hadde lekket på dekk. Da også sannsynligvis ut i sjøen.

Rederiet opplyser at politiet har tatt beslag i den skadde lasten. Kystverket melder at de er i dialog med rederiet og forsikringsselskapet. De skal være innstilt på å ta ansvar for kostnader som ulike aktører har hatt med opprydningen.

Kystverket bekrefter for øvrig at de varslet om skaden på konteinerskipet da det skjedde, men at de den gang ikke fikk inntrykk av at det førte til en stor utslippsmengde.

Les også: De berørte kommunene får ansvar for plastkulene

Les også: Miljøskandale: Sjekker om skip har mistet plast-last

Kommentarer til denne saken