Gå til sidens hovedinnhold

Her skriver Rygge-eierne at flyplassen skal åpne i 2021

Artikkelen er over 1 år gammel

Eierne har lenge hatt planer om å gjenåpne flyplassen på Rygge i 2021. Nå bekrefter de åpning neste år på sine offisielle nettsider, selv om eierne selv holder kortene tett til brystet.

For abonnenter

(Sarpsborg Arbeiderblad): Er flyselskapet ditt klart for å fly inn til Oslo Rygge Low Cost Airport, når vi gjenåpner den i 2021?

Det skriver flyplasseierne Jotunfjell Partners på nettsiden ryg.no. Nettsiden har fått navnet Oslo Rygge Low Cost Airport 2021.

Tause om flyselskaper

Nylig ble nettsiden ryg.no oppdatert. Siden ble raskt snappet opp av folket og delt i sosiale medier. Det har skapt debatt og engasjement blant tilhengerne av Facebook-gruppen «Venner av Rygge». På nettsidene skriver eierne at flyplassen gjenåpner neste år.

Sarpsborg Arbeiderblad får bekreftet av markedsrådgiver Hans Jørgen Elnæs ved Jotunfjell Partners AS at en jobber aktivt for å gjenreise flyplassen på Rygge. Men han ønsker ikke å kommentere saken utover informasjonen som er lagt ut på nettsidene.

– Men vi jobber for fullt med å åpne neste år, svarer han.

– Hvilke flyselskaper har dere vært i kontakt med?

Elnæs henviser til styremedlem og talsperson i Rygge Sivile Lufthavn (RSL), Espen Ettre, for ytterligere informasjon rundt gjenåpningen.

– Vi jobber aktivt og fortsetter arbeidet med å få gjenåpnet Rygge i 2021, bekrefter Ettre overfor Sarpsborg Arbeiderblad kort tid etter samtalen med Hans Jørgen Elnæs.

Skal nå ut til aktører

På nettsidene, som ble oppdatert i januar, finnes det opplysninger om selve flyplassen, operasjonelle data og annen generell informasjon som turist- og kontaktinformasjon. Opplysningene er skrevet både på norsk og engelsk. Det er tydelig at flyplasseierne vil nå ut til flyselskaper med nettsiden.

Ut ifra nettsidene til Oslo Rygge Low Cost Airport 2021, ryg.no, beskrives flyplassen som den eneste dedikerte flyplassen i Norge for lavpris drift. «Strategisk plassert, bare 60km sør for Oslo, Norges hovedstad, og nærme grensen til Sverige. Dette muliggjør et nedslagsområde på 2,5 millioner mennesker, og nordmenn er blant de hyppigste reisende i Europa.", skrives det blant annet.

Espen Ettre forteller hva som er hovedpoenget med nettsiden ryg.no.

– Nettsiden er bygd opp som et verktøy som vi kan bruke og vise til i samtaler med de ulike flyselskapene, opplyser talsmann Ettre til Sarpsborg Arbeiderblad.

Flyselskaper kan samtidig gå inn på nettsidene for å finne nyttig informasjon om flyplassen, samt hvem de kan kontakte. Ettre nevner ikke noen navn på hvilke flyselskaper de er i dialog med.

Konkluderer før sommeren

– Vi fortsetter å jobbe aktivt med flyselskapene og bruker nettsiden som et verktøy for å få flyselskaper interessert. Vi kommer til å konkludere før sommeren om veien videre, sier Espen Ettre.

I november skrev Moss Avis at flyplasseierne hadde en veldig god dialog med store og gode aktører. Den dialogen gjenopptok dem like over nyttår.

– Vi ønsker mange selskaper velkommen til Rygge, og det ene selskapet utelukker ikke det andre. Dette er et puslespill hvor vi må finne en god miks av selskaper og destinasjoner, sa Alf-Reidar Fjeld, den tidligere flyplassjefen for Torp som er hyret inn for å bistå Rygge-eierne med å få gjenåpnet Moss lufthavn.

Kommentarer til denne saken