Gå til sidens hovedinnhold

Hets fjerner ingen bomstasjoner

Espen Franck-Nielsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har lest om hvordan protester mot bompenger utarter seg til hets mot politikere og deres barn. Hærverk mot bomstasjoner forekommer rett som det er. Jeg husker godt at en gjeng fra Bilistenes Aksjonsgruppe bedrev hærverk mot en bomstasjon. Flere medlemmer i BA har oppfordret til slikt hærverk. Skadene måtte betales av fellesskapets penger. Barn av politikere har blitt fysisk angrepet. Hvorfor? Hvilket ansvar hadde barna for beslutningene om å sette opp bomstasjoner? Det tjener ikke saken på noen som helst måte.

Jeg har full forståelse for de som opplever bomstasjoner som en tyngende ekstra utgift. Mine synspunkter om bompenger har jeg tenkt å la ligge i denne sammenhengen. I den siste tiden har det blitt stiftet politiske partier som har som hovedsak å avskaffe bompenger i sine nærområder. Jeg synes det er flott at folk på den måten engasjerer seg i saker de er opptatt av, og det er riktig fremgangsmåte. Jeg synes det er helt greit at folk protesterer mot bompenger og bomringer, så lenge man følger loven og opptrer på en saklig måte. Hets mot politikere og mot barn, hærverk og sabotasje er ikke greit.

Kommentarer til denne saken