– Det er mye aktivitet på baner rundt i hele Norge nå, og det er jo det vi ikke ønsker skal skje, sier sportssjef i HSV Fotball Morten Enersen.

På Facebook har klubben delt en henstilling til foreldre om å ta ansvar for barna sine, nå som kommunen har stengt fotballbanene og Norges Fotballforbund har innstilt all breddefotball ut april.

Vi ser at det allikevel samler seg mange barn og unge på banene. Det er foreldrenes ansvar å holde dem borte. HSV er tydelig på at det er usolidarisk av foreldre som tillater sine barn å oppholde seg på kommunens fotballbaner, står det.

– Vi kan ikke sette opp barnevakter der, vi ber foreldre være fornuftige, legger han til når Vestby Avis snakker med han.

Enersen er blant de mange som nå har hjemmekontor for å hindre spredning av koronasmitte, og skjønner at barn og unge er frustrerte.

– Vi er jo ikke vant til denne typen situasjon. Alle er vant til å være sosiale i hverdagen, og nå må man være hjemme. Fotball er jo en stor aktivitet landet rundt, så jeg skjønner at det er tungt, sier Enersen.

Vær kreativ

HSV Fotball har innstilt all aktivitet ut april 2020. Bakgrunnen for denne beslutningen er at klubben ønsker å være med på den nasjonale dugnaden og at sikkerheten til medlemmer og familie er første prioritet.

For at unge fotballtalenter fortsatt skal kunne holde seg i aktivitet, har Enersen noen tips til hva de kan gjøre hjemme.

– Man kan bruke denne tiden til å øve på ting som man vil bli bedre på, ting som man kanskje ville gjort på trening. Vi kan ikke oppfordre folk å løpe sammen, men man kan løpe alene.

I tillegg har klubben utstyr som man kan låne for å gjennomføre treninger hjemme.

– Vi har blant annet kjegler som man kan sette opp. Det handler nå om å være kreativ. Man kan kanskje lage en video hvor man trikser litt, dele det på Facebook og ha konkurranser over nettet på den måten.