Gå til sidens hovedinnhold

Tråkker til med hjelp fra Madcon

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå skal Hvitsten-beboeren slå seg frem i musikkbransjen

Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!

Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Hvitsten: Nosizwe Baqwa flyttet til Hvitsten uten førerkort og bil. Nå arrangerer hun innsamlingskonsert og venners vennerfest for å bli selvstendig og mobil i den lille bygda. Og hun har gode medspillere i Madcon-duoen.

Søsteren til Tshawe Baqwa i Madcon, Nosizwe Baqwa, debuterte som soloartist i 2012. Før det var hun korist både for Paperboys, Madcon og Carpe Diem. Nå står hun stødig på egne ben og har i lang tid vært svært opptatt med å arrangere festivalen Oslo World Music Festival.

Festivalen er over for i år og nå har Nosizwe tenkt å tilbringe vinteren i studio og jobbe videre med sin første soloplate og EP.

– Jeg har jobbet så lenge med å være korist at jeg nå er veldig rastløs etter å kunne jobbe med mitt eget materiale og min egen plate, sier 31-åringen fra Oslo.

Nært forhold

En av hennes første låter laget hun sammen med broren Tshawe og hun holder også på å lage noe med Yosef. Planen er at også disse låtene skal med på soloalbumet.

Nosizwe forteller at hun og broren er svært nære, men at det ofte blir å slå av en prat på skype eller telefon fordi han er mye på reisefot.

Begge søsknene vokste opp sammen i en svært musikalsk familie, så det at Nosizwe kunne synge var en helt naturlig del av det å være i en slik familie. Derfor tok det litt tid før Nosizwe begynte å opptre offentlig. Hele barndommen var kor og teater en del av hverdagen og etter hvert ble hun engasjert i House-miljøet. Etter hvert gikk sangen over til soulmusikk og i dag har hun et ben i hver leir.

Vakker velkomst

Nosizwe flyttet til Hvitsten for to måneder siden etter at hun hadde fått tilbud om å leie et hus nær sentrum.

– Jeg har alltid kommet til Hvitsten for å finne roen og nå fikk jeg endelig muligheten til å flytte hit sammen med datteren min. Det føles veldig godt, sier sangerinnen.

Hun sier mottagelsen har vært fantastisk og at hun ikke kunne drømt om å ha hyggeligere naboer.

– Vi har fått så mye hjelp og kjærlighet av folk i Hvitsten og en av naboene hadde til og med laget pai til oss da vi flyttet inn. Det var veldig rørende og det tok meg litt tid å kjenne på den takknemligheten, sier Nosizwe.

– Kommer du til å slå deg til ro i Hvitsten for godt?

– Planen er å bli boende i hvert fall i tre år mens datteren går i barnehage. Etter det så får jeg se. Jeg har vokst opp på så mange plasser at jeg er ganske rastløs av meg og liker å bevege meg litt, sier hun.

Artisten ble født i Stavanger før familien valgte å flytte til Oslo. Deretter flyttet familien til Sør-Afrika etter det ble demokrati. Så bar ferden tilbake til Oslo før London, New York og Oslo igjen. Nå er det altså Hvitsten som har fått æren av å være et hjemsted for den lille familien.

Litt drahjelp

Men det å bo i Hvitsten har sine utfordringer påpeker Nosizwe. Det å komme seg frem og tilbake for egen maskin er vanskelig uten bil og førerkort. Nå har hun kjøpt andel i venninnens bil, men planlegger å kjøpe en egen bil i løpet av vinteren.

– Det er derfor vi har kommet opp med denne ideen om å ha en konsert på grendehuset i Hvitsten 15. november. Denne gangen blir det en venners venner fest, men til neste år håper jeg å kunne arrangere en åpen konsert for folk i Vestby, sier Nosizwe.

Hun er en av flere artister og band som skal underholde denne kvelden. Det skal også serveres nattmat til sultne gjester. Innsamlingskonserten har fått navnet «Trafikketaten Parteii – Live aid konsert for og med Nosizwe.

– Dette blir en kveld med høy stemning, dans og glede. Vi tar med band og rocker sokkene av naboen, sier 31-åringen med et stort smil.

Under arrangementet blir det også premierefremføring av en helt ny låt i regi av Nosizwe.

Hun gleder seg også til å kunne invitere venner og bekjente fra Oslo, og har satt opp en egen buss fra Tigerstaden til Hvitsten.

Kommentarer til denne saken