Gå til sidens hovedinnhold

Ikke spre koronaviruset!

Artikkelen er over 1 år gammel

Argumentativ tekst skrevet av 10 år gamle Thea Balchen Singdahlsen i 5. klasse.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Teksten har Thea skrevet i forbindelse med en skoleoppgave. Vestby Avis har fått lov til å gjengi den.

Korona står egentlig for COVID-19 eller SARS-CoV-2. Det er et virus. Man kan bli smittet av dråpe- og kontaktsmitte, det smitter som forskjølelse og influensa. Det er mange som har dødd av dette viruset i andre land.

Nå synes jeg det er viktig at alle passer på å ikke spre smitten.

Det tar sirka 0-14 dager fra man er smittet til man får symptomer. Det er mange som har korona uten at de vet det. Derfor bør man ikke håndhilse eller klemme.

Jeg har sett flere hoste inn i hånda enn i et snytepapir eller albuen. Da spres smitte og det er helt unødvendig.

Vasker man hendene ofte kan man unngå å spre smitte. For eksempel etter man har vært på jobb, barnehage eller skole. Det er også viktig å vaske hender før man skal spise og etter man har vært på do.

Jeg syns at alle bør hoste inn i albuen eller i et snytepapir for og ikke spre smitte. Det er også viktig å vaske hender ofte. Man kan hilse på andre måter enn å håndhilse. Man kan istedenfor smile eller vinke.

Nå må alle vise omsorg for hverandre og følge de enkle reglene. Husk at det er mange som har sykdommer uten at vi ser det. For dem kan det være ekstra farlig!

Hilsen en som synes vi bør bruke hue, Thea 10 år

Kommentarer til denne saken