Vil skape juleglede for ensomme i Vestby syd

Foto:

Klaus Owesen-Lein i Son vil gjøre noe for ensomme i Vestby syd på julaften. Han understreker at ingenting er avgjort, men tar gjerne imot innspill, henvendelser fra andre som vil hjelpe til og ikke minst støtte fra både privatpersoner og næringslivet.

DEL

Forleden kastet Klaus Owesen-Lein fram ideen i facebookgruppa «Du vet at du er soning når…», og responsen lot ikke vente på seg. Soningen fikk tilbakemeldinger om både støtte fra næringsdrivende, forslag til lokaler, oppmuntringer, tilbakemeldinger fra andre som vil hjelpe til og forslag av forskjellig art.

– Det er tydelig at dette engasjerer. Jeg jobber videre med planene mine, men siden alt foreløpig er i støpeskjeen så vet jeg ikke hvilken form arrangementet får eller om det i det hele tatt blir noe. Det er veldig mye praktisk som må løses, mange brikker som skal falle på plass og ikke minst trenger jeg både hjelp og støtte fra andre frivillige og næringsdrivende som kan bidra, sier han til Vestby Avis.

Tung dag for mange

På Facebook skrev Klaus Owesen-Lein blant annet at han annethvert år selv er alene på julaften.

– Selv har jeg ikke noe problem med det, men jeg kan tenke meg at mange føler ensomheten tung denne dagen. Derfor kan jeg benytte anledningen til å skape noe hyggelig for andre og sammen med andre i samme situasjon. Jeg vet Frivilligsentralen har arrangement på Prestegården i Vestby, men ensomme som bor sør i kommunen hadde sikkert satt pris på et arrangement i sitt eget nærområde. Det ryktes også at enkelte utesteder skal holde åpent julaften, men det blir jo en litt annen ramme enn det mange ønsker.

Mange typer støtte

Klaus Owesen har ingen forening i ryggen for tiltaket, noe som byr på ekstra utfordringer.

Siden jeg ikke har noen forening med organisasjonsnummer så kan jeg ikke søke økonomisk støtte fra banker, kommunen eller andre. Så hvis det er næringsdrivende som gjerne vil bidra med penger så er jeg ikke helt sikker på hvordan det skal løses praktisk. Men jeg er i dialog med en forening om de kan være teknisk arrangør.

Han forteller at det er mange måter å støtte på.

– Det kan være med julegaver, at noen stiller opp med et lokale, at noen sponser julemat til et arrangement, at noen påtar seg å lage julemiddag til forsamlingen, det kan være at noen gir juletre og pynt, hjelper til under et arrangement eller stiller opp for å kjøre mennesker til og fra. Jeg tar imot henvendelser fra alle som har noe positivt de kan bidra med, eller som har ideer og innspill. Når det gjelder lokale så har Sonskilen Båtforening sagt at vi kan bruke deres lokaler, og Foss & Co Eiendomsmegling har sagt de vil støtte oss økonomisk. Så det er allerede flere konkrete ting som er på plass.

Foto:

Hjemmebesøk?

Soningen understreker at ingenting er bestemt om julaften og arrangementet.

– Som sagt avhenger det av responsen jeg får. Dessuten er det slett ikke sikkert at vi ender opp med et arrangement som folk kan melde seg på til. Kanskje ender det opp med at vi reiser hjem til ensomme og tilbringer julaften sammen med dem, sier Klaus Owesen-Lein.

Skape juleglede

Han understreker at han heller ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for Frivillighetsentralens arrangement på Prestegården.

– Jeg har hatt møte med dem for å finne ut av hvordan vi kan lage et godt supplement i Son julaften. Jeg ønsker ikke ta ressurser fra Frivilligsentralen eller at frivillige der velger å bidra i Son i stedet og dermed gjøre det vanskelig for arrangementet på Prestegården. Målet er at flest mulig ensomme i Vestby, uansett hvor de bor, skal få en julaften med varme og glede sammen med andre.


Artikkeltags