Kjære alle innbyggere og ansatte i Vestby kommune

Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå står vi i en krevende og alvorlig situasjon som vil kreve mye av hver enkelt av oss. De neste ukene blir annerledes enn det vi hadde tenkt oss for bare noen dager siden. Det er innført tiltak som endrer hverdagen vår radikalt, og som skaper utfordringer for veldig mange av oss. Stengte skoler, barnehager, SFO og fritidstilbud påvirker barnas hverdag og trygghet. Flere bedrifter permitterer og noen må stenge.

Mange synes det er tungt at de ikke kan besøke sine kjære på sykehjemmet, eller være sammen med venner i alle fritidsaktivitetene som vanlig. Mange tilbud som vi i en normalsituasjon tar for gitt vil være stengt.

Tiltakene som er innført er nødvendige. «De mest inngripende tiltak som er innført i fredstid», sa vår statsminister. Vi må alle gjøre det vi kan for å redusere potensiell smittefare. En nasjonal dugnad.

Jeg vil nå be dere alle om å stille opp for hverandre, hjelpe hverandre og vise raushet. Vi som bor i Vestby kommune må nå mobilisere dugnadsinnsats for fellesskapet. Nå må vi bruke all den erfaringen vi har på en helt ny måte. Ha dialog med hverandre på telefon og sosiale medier. Del på barnepass og hjelp hverandre med daglige gjøremål. Mange av oss er i jobb, og det er mange som trenger hverandre for å få kabalen til å gå opp. La oss alle gjøre vårt aller beste for at tiden framover blir så god som mulig, og at når hverdagen igjen er normalisert, kan vi se oss tilbake og tenke: « Jeg gjorde det jeg kunne, og det funket - dette løste vi i felleskap – for felleskapet!»

Jeg blir stolt når jeg ser enkeltpersoners engasjement for sine medmennesker i Vestby. I Son er det allerede flere som har meldt seg frivillig, ved å stille opp ved for eksempel å handle for eldre eller mennesker i risikogruppen.

Følg med på kommunens hjemmesider og kommunens Facebook-side. Det vil komme kontinuerlig informasjon og råd om hvordan vi skal opptre i denne situasjonen.

Jeg vil rette en spesiell takk til de ansatte i Vestby kommune. Nå settes vi på nye prøver. Vi skal levere nødvendige tjenester til våre innbyggere selv om rammeverket er helt endret. Det krever fleksible og løsningsorienterte medarbeidere. Det vet jeg vi har i Vestby kommune. Jeg er imponert over den omstillingsevnen og mobiliseringen vi har sett de siste dagene. Jeg er trygg på at våre innbyggere blir ivaretatt på en god måte.

Så kjære alle sammen: Hold fysisk avstand, men glem ikke å ta vare på dere selv og vis omsorg og omtanke for alle rundt dere.

Med vennlig hilsen
Tom Anders Ludvigsen
Ordfører

Artikkeltags