Jeg vedder på at dere er lei av måten gutter behandler oss på, for det er jeg.

Alle jenter/ kvinner blir slengt stygge ord etter i hverdagen som for eksempel: hore, du tilhører på kjøkkenet og vaskedame. Det er bare noen av tingene vi hører hver dag.

Men hvorfor gutter? Synes dere det er gøy? Når vi snakker tilbake, så blir det slengt tilbake at vi er så «drama Queens» og at dere bare «kødda» men vi alle vet at det er ikke kødd. Dere kan kalle det, men visste dere at ca. 200 kvinner i Norge tok livet sitt i fjor, og ca. 50 % av dem var fordi de ble mobbet og trakassert av gutter/menn!

Vi jenter står opp tidlig for å ordne oss for dere og det er ikke bra nok. Hvis vi bruker «baggy klær» blir vi kalt «feit» hvis man bruker stramme klær blir man kalt «billig» og vi blir baksnakka, bruker vi ikke sminke en dag blir vi kalt stygg. Uansett hva vi gjør så er det ikke bra nok.

Vil dere at vi (jenter) skal ha det slik? Det gjør nemlig ikke vi, så tenk etter 2 ganger før dere lirer ut av dere masse PISS!

Appellen er skrevet som en skoleoppgave og har stått i skoleavisen til Vestby ungdomsskole. Appellen er gjengitt i Vestby Avis med Martine sin tillatelse.

Martine Jalkeng Keown

8. klasseelev på Vestby ungdomsskole