Klima, natur og miljø er viktig i lokalpolitikk

Vestbys MDGs ungdomskanidat Karoline

Vestbys MDGs ungdomskanidat Karoline Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Der er ikke klima, natur og miljø som er de hotteste temaene for de fleste partier ved lokalvalg. Derfor melde jeg meg inn i Grønn Ungdom og Miljøpartiet de grønne. Nå står jeg til valg i Vestby MDG på en god 5. plass. For vi har alle en stemme og det er viktig at du bruker din til å stemme grønt i år.

Selv om det er sommer må du ikke glemme hvorfor hundretusenvis av ungdom streiket for klima. Det er vi som kommer til å sitte igjen med de dødelige konsekvensene av global oppvarming. Om du har barn og barnebarn har du nå en gylden mulighet til å gi dem den beste gaven – en sikker framtid.

Kloden svetter. Det skyldes blant annet vår forbrenning av kull, olje og gass. Om vi ikke endrer kurs nå, kan endringene i klima bli umulig å stoppe. Verden over opplever vi livstruende hete, store skogbranner, kraftige stormer og orkaner, massiv nedbør, matavlinger som går til spille, natur og dyr som dør ut, dødelig plastforurensning i havet og mennesker på flukt fra hjemmene sine.

Vi er mange unge som er redde for framtiden vår. Derfor gjorde det ekstra vondt når statsministeren vår Erna Solberg utalte på radioen at hun håper Norge skal finne mer olje og gass. Og at vi skal satse på denne svarte næringen i 70 år framover. Da er Erna borte og kan ikke klandres.

Det henger ikke helt på greip at Norge som et av verdens rikeste land er så fattig på løsninger som gagner klima og miljø. For mangler det egentlig på løsninger, eller mangler det på vilje? Jeg har troa på at Norge kan bli med landene som allerede har tatt grep, men fram til da vet du hva du må gjøre til høsten for din egen, barns og barnebarns framtid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken