Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen oppfordrer innbyggere til å ikke besøke Nordre Follo

Den muterte britiske varianten av koronaviruset er påvist i Nordre Follo. Situasjonen beskrives som alvorlig og uoversiktlig.

Fredag ble kjent at det er et smitteutbrudd med den muterte britiske virusvarianten i Nordre Follo. Bare et par timer senere skriver Vestby kommune på sine hjemmesider innbyggere i Vestby oppfordres til å holde seg borte fra Nordre Follo.

– Vi anmoder innbyggere i Vestby på det sterkeste å ikke besøke eller oppholde seg i Nordre Follo kommune. Det anbefales også på det sterkeste å ikke ha besøk fra noen som er bosatt i Nordre Follo kommune, skriver Vestby kommune.

– Hvordan ansatte i Vestby kommune som bor i Nordre Follo kommune skal forholde seg, får de vite av nærmeste leder, skriver kommunen videre.

Det skjer etter at den britiske, muterte koronavirusvarianten er påvist i Nordre Follo kommune, og kommunen stenger ned frem til og med onsdag.

– Det vurderes om det skal innføres regional samordning. Det var et samstemt ønske fra nabokommunene om at vi skal jobbe fram konkrete, felles, regionale tiltak. Mange av dem ønsker også en beslutning på regjeringsnivå, opplyste helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB.

Spørsmålet om tiltak er fortsatt til vurdering.

Les også

Mutert virus kan påvirke nabokommunene – skal være innkalt til hastemøte

Les også

Stenger ned Nordre Follo frem til onsdag: – En alvorlig og uoversiktlig situasjon

Kommentarer til denne saken