Det er aldri for sent å bytte jobb

Akershus-ledere er mest positive i landet når det kommer til å bytte jobb sent i arbeidskarrieren.

Akershus-ledere er mest positive i landet når det kommer til å bytte jobb sent i arbeidskarrieren. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tall viser at Akershusledere er mest positive til seniorer.

DEL

Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Det er en myte at man er for gammel til å få ny jobb etter fylte 60 år, og sammenlignet med resten av landet er det er flest ledere fra Akershus som er optimistiske til jobbskifte sent i karrieren.

– I PAMA denne gangen ønsket vi å se på hvor lenge man er ung og lovende i yrkeskarrieren, og når kvinner og menn mener de er på karrieretoppen. Det har jo lenge vært snakket om at 50 er det nye 40, og 40 er det nye 30. Når regjeringen nå ønsker å heve den yrkesaktive alderen, er dette nok et signal om at vi eldes senere også i arbeidslivet, sier direktør i Proffice Norge, Stein Andrè Haugerud.

Ledere lengst attraktive i Akershus

Undersøkelsen viser at det er fullt mulig å bytte jobb sent i yrkeskarrieren, og størst er mulighetene om du er leder. 39 prosent ledere fra Akershus mener de fint kan bytte jobb til og med 60 år, og landsgjennomsnittet er på 35 prosent. Derimot er ansatte uten lederansvar fra Akershus noe mer pessimistiske. Her mener 26 prosent at de kan bytte jobb frem til de er 60 år.

– Det er oppløftende å se at så mange mener de fortsatt har gode muligheter til et jobbskifte sent i karrieren, også i 60-årsalderen. I vår ekstremt digitale tidsalder snakker vi så ofte om de unges tempo og omstillingsevne, og at de eldre blir sinker i den teknologiske utviklingen man møter på omtrent enhver arbeidsplass uansett bransje. Da er det lett å få inntrykk av at eldre utdateres raskere enn tidligere, men virkeligheten er heldigvis ikke så svart-hvit. Samfunnet trenger virkelig også de eldres arbeidskapasitet, innsats og erfaring, sier Haugerud.

Kvinner tidligere på karrieretoppen

Det fremkommer også av undersøkelsen at kvinnelige ledere når karrieretoppen tidligere enn menn - i følge dem selv vel og merke. Halvparten av de mannlige lederne tror de er i sin beste yrkesaktive alder i 50-årene, mot 38 prosent av de kvinnelige. Til gjengjeld tror over halvparten av de kvinnelige lederne i undersøkelsen at de er på toppen i 40-årene, mens 33 prosent av de mannlige tror det samme. Kjønnsmessig ser vi samme tendens blant ansatte uten lederstilling.

– At forskjellen på kvinner og menn spriker såpass på dette området, er interessant. Det kan være rent psykologisk, og ha sammenheng med det klassiske mannlige versus kvinnelige selvbildet, altså at kvinner generelt har dårligere selvtillit enn menn, og dermed også etablerer en sammenheng mellom kroppens fysiske aldring og karrieremuligheter. Menns ego vokser kanskje i større grad i takt med erfaringen, sier Haugerud.

Artikkeltags