– Har Marius i tankene når vi stiller til start på Birken

ENGASJERER SEG: Det er en helt spesiell grunn til at disse damene blir å finne på startstreken 09.30 lørdag på Rena.

ENGASJERER SEG: Det er en helt spesiell grunn til at disse damene blir å finne på startstreken 09.30 lørdag på Rena. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Pengene går direkte til forskning og Barnekreftforeningen, forteller Anne Juell (44) og Gry Stensaker (45). De to lærerne er villige til å gå langt på ski for en god sak. Nå håper de på VIPPS-støtte.

DEL

– Marius ville fylt 14 år i år, sier lærer Anne Juell.

Hun tar imot på et grupperom ved Hølen skole, der hun jobber som lærer i dag. Hun er iført mariusmønster fra topp til tå. Snart kommer kollegaen Gry Stensaker inn i tilsvarende antrekk. Det er en helt spesiell grunn til denne outfiten. Juell forteller:

– Marius var eleven min i 2. 3 og 4 klasse da jeg jobbet på Rena skole. Han kjempet mot kreften i flere år. I november i fjor måtte han gi tapt.

Tar utfordringen

Læreren valgte å meldt seg på det 54 kilometer lange skirennet. Med seg fikk hun sin gode kollega. Nå ønsker de å gjøre deltakelsen kjent, for å få folk til å støtte med et beløp.

– Har dere ligget i hardtrening?

– Vi har iallfall gått så mye på ski som vi har klart. Nylig var vi på leirskole og da gikk vi også deler av birkebeinerløypa. Og sist helg var vi på Rena og gikk 4 mil. Da var foreldrene til Marius med, forteller de to.


Juell stiller til start på felleski, Stensaker har smøreski.

– Det er faren til Marius som smører skiene mine, legger sistnevnte til.

At familien setter pris på engasjementet, er tydelig.

Etter at Juell flyttet fra Rena til Vestby for noen år siden, har Anne Juell holdt kontakten med gamleklassen og familien til den kreftsyke gutten.

– Du kan vippse til 89859 og merke meldingen med “Birken 2019”, sier Gry Stensaker og Anne Juell (th), og legger til at midlene blir øremerket forskningen.

– Du kan vippse til 89859 og merke meldingen med “Birken 2019”, sier Gry Stensaker og Anne Juell (th), og legger til at midlene blir øremerket forskningen. Foto:

Ved Hølen skole er det godt kjent blant elevene at lærene deres går Birken for å støtte Barnekreftforeningen. Da 6. klassen til Juell fikk høre om Ungdomsbirken, var reaksjonen denne:

– Betyr det at vi kan være med? Da vil vi melde oss på neste år!

Vil inspirere

Om dette blir en realitet, gjenstår å se.

– Men, hvis dette kan inspirere andre til å gå på ski, så synes vi det er veldig positivt, sier de to.

Begge har gått denne turen en gang før.

– Jeg brukte god tid i fjor, nærmere bestemt 7 timer og 20 minutter. Da tok jeg det som en tur, stoppet og tok mange bilder underveis, sier Stensaker.

– Jeg har gått turen på 5 timer og 27 minutter, sier Juell, som den gangen gikk sammen med kollegaer ved Rena skole. Det er mange år siden nå.

– Hva er deres fortrinn som skiløpere?

– Gry har kondisen og jeg teknikken. Sammen er vi dynamitt, konkluderer 6. klasselæreren, som er klar for årets viktigste skitur.


Artikkeltags