Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Etter flere år borte fra musikkmiljøet, er John Henry Haraldsen klar for å entre scenen igjen som vokalist og låtskriver i bandet First Train.

John Henry Haraldsen ble et kjent lokalt musikernavn i perioden hvor han var en del av bandet Crimson. Men etter at bandet brøt samarbeidet følte John Henry at tiden var moden for en musikalsk pause. Han rakk å lage ett soloalbum før han la musikkarieren på hylla.

John Henry valgte å leve et nøkternt liv sammen med familien og fikk flere barn. Han tok opp igjen yrkesfaget som rørlegger og følte det var viktigere å prioritere familielivet enn å jage etter en karriere i musikkbransjen.

– Det var en lærerik og minnerik tid som har betydd enormt mye for meg som musiker, sier John Henry.

A touch of country

40-åringen fra Vestby forteller om en barndom preget av countrymusikk og hvordan dette har satt sitt preg på musikken hans.

– Det er egentlig helt sprøtt. Jeg liker egentlig ikke country og hører aldri på det nå lenger, men allikevel ble alt jeg skrev farget av denne musikkstilen, sier han.

Etter at han utad valgte å ta en pause fra musikken, har han allikevel jobbet med musikk på hobbybasis.

På «hemmelige» øvingssteder har han holdt seg for seg selv og jobbet videre både med eget musikalske utrykk og teknikk. Han har blant annet et helt album klart som en oppfølger til soloalbumet, men han er ennå ikke klart til å gi ut dette arbeidet.

Nyte musikken

Planen fremover er å glede seg over sitt nye musikalske «jeg» sammen med bandet First Train. Bandet er et rent bluesband og John Henry forteller at han tror karrierejaget innenfor musikken kvalte noe av gleden ved å spille. Dette har han tenkt å gjøre noe med, og fremover skal det fokuseres på å nyte spillejobbene fremfor å prestere for egen karrierevinning.

– Jeg har kommet til et punkt hvor jeg ikke lenger ønsker å slå igjennom, men nyte musikken. Endelig har jeg selvtillit til å senke skuldrene, sier den sympatiske artisten.

Den 31. mai spiller John Henry Haraldsen og First Train på Nordsia-Delta Bluesfestival på Hønefoss sammen med artister som Frode Alnæs, Reidar Larsen, Trembled Underfoot og Dana Fuchs Band.

– Det er en gave for meg å få lov til og mingle med så mange fantastiske artister, avslutter John Henry Haraldsen.

First Train er allerede booket til flere konserter fremover og skal blant annet spille både i Lillestrøm og Moss.