Nyttårskonserten 2014 får flere lokale innslag - som vanlig. Konferansier er Lasse Hovd fra Vestby og en rekke lokale musikkentusiaster er med i Ås & Vestby musikkorps.

– Nytt av året er også at Vestby korforening deltar på konserten. Lenge har vi hatt en tanke om å invitere dette vokalensemblet til Nyttårskonserten. Koret har et bredt repertoar og føler seg hjemme i rytmiske og lekne arrangementer fra pop/rock til folketoner og latinske verk. Korets dirigent er Eli-Anne Enderød. Hun har mangesidig musikalsk erfaring, også fra janitsjarkorps, noe vi erfarte da hun deltok som slagverker hos oss under siste NM for janitsjarkorps i Trondheim i 2013, sier Børre Midtsem i Ås & Vestby musikkorps.

Historisk utgave

Nyttårskonserten har en lang artistliste bakover til 2001. Alle har vært godt kjente på nasjonalt nivå fra pop & rock, country, jazz, kabaret til musikal og teater. I Nyttårskonserten 2014 brytes en ny grense.

– Vi har aldri tidligere hatt tre solister. I år er vi stolte av å kunne presentere søstrene Anine, Jannike og Benedikte Kruse. Dette burde være kjente skikkelser for mange. Fra filmlerretet, TV-skjermen og musikklivet. Alle tre har sine individuelle karrierer, men gjør også fra tid til annen ting i fellesskap. Hva har så tre slike solister å gjøre i en janitsjarkorps-sammenheng? sier Midtsem.

– ”Korps” får lett et stigma knyttet til seg når det omtales til hverdags. Nyttårsaften sendte NRK en reprise av Norsk Militær tattoo 2012, et show som på alle måter burde si noe mer om musikkorps enn det man ofte ellers får kommentert. Solist med Den norske Marines musikkorps, og med hele tattoofinalen, var nettopp Jannike Kruse! Ås & Vestby musikkorps har virkelig noe å strekke seg etter.

Roser Hovd

Det er Lasse Hovd som skal lede Nyttårskonserten lørdag på Aud Max trygt gjennom programmet. Han er godt kjent i rollen som konferansier.

– Vår konferansier, i år som i fjor, er Lasse Hovd. Mannen som i mer enn en generasjon har fremstått som Vestbys ”sermonimester”. Lasse Hovd er med sin lune og inkluderende personlighet knyttet til utallige fellesarrangementer i Vestby. Han fremstod gjennom sin konferansierrolle i fjorårets nyttårskonsert på en måte som har gitt oss mange positive kommentarer og vi er veldig fornøyde med at han er med også i år.

Nyttårskonserten, NÅK, er korpsets absolutt største arrangement gjennom året. Prosjektet for neste NÅK starter praktisk talt når applausen stilner i Aud Max. Planleggingen er en krevende praktisk-, og ikke minst økonomisk øvelse, der mye står på spill for en liten organisasjon som Ås og Vestby Musikkorps.

– Gjennom året har vi, når det er nødvendig, et samarbeid med Moss og Omegn janitsjar der vi støtter hverandre når utdekkete behov oppstår, så også under Nyttårskonserten. Aud Max i Ås er arenaen for arrangementet. Salen som godt kan kalles Follos storstue har over 700 sitteplasser. Målsettingen er alltid å fylle denne. Høy stemning og entusiastiske publikummere er noe vi har blitt bortskjemt med gjennom alle disse årene.