Klikk her for å følge Vestby Avis på Facebook!
Klikk her for å følge Vestby Avis på Twitter!

Lørdag er det bare å gjøre seg klar til nok en kunståpning hos Galleri Soon. Denne gangen er det Cathrine Knudsen som stiller ut sine kunstverk innenfor sjangeren maleri og grafikk. Hun forteller på egen hjemmeside at det gjerne tar flere måneder før hun er ferdig med et maleri og legger ut litt om teknikken hun benytter seg av.

De fleste av maleriene er bygd opp av flere lag maling, og har ulike strukturer i overflaten. Med mange lag oljemaling som skal tørke fører også til at det en tidkrevende prosess, og hvert bilde tar gjerne mellom tre-fire til seks måneder å ferdigstille. Teknikken gjør også at bildene har en fortelling som kan leses både i dybden, lag på lag og over billedflaten, står det på hennes hjemmeside.

Kunstneren skriver også at maleriene kan betraktes som abstrakte tilnærminger av naturens egne prosesser. Naturens bevegelser og strukturer leker seg på hennes lerreter. Forskjellige organiske former manifesterer seg som holdepunkter hvor øyet kan falle til ro før man igjen beveger blikket over malerienes svært taktile overflate.

– Her er det rom for at publikum kan skape sine egne historier, står det å lese.