Stjernespekket konsert-vår i Son kulturkirke

KOMMER TIL SON: Lill Lindfors opptrer i Son kulturkirke lørdag 21. april.

KOMMER TIL SON: Lill Lindfors opptrer i Son kulturkirke lørdag 21. april.

Av

I løpet av våren gjester både den svenske entertaineren Lill Lindfors og fiolinist Arve Tellefsen Son kulturkirke – SAGA.

DEL

– Det er morsomt å få artister av dette kaliberet til å spille hos oss. Lindfors og Tellefsen har svært mange av oss et forhold til, og selv om begge begynner å bli godt voksne, holder de mange konserter. Vitaliteten og energien er fortsatt sterk, sier Svein Gran i konsertgruppa ved Son kulturkirke.

Lill Lindfors skal opptre lørdag 21. april mens Arve Tellefsen entrer scenen i Son kulturkirke torsdag 3. mai.

Allsidige og folkekjær

Som sanger har Lill Lindfors dekket veggene med mange gullplater, dukket opp i revyer, musikaler, filmer og skuespill. 1998 ble hun utnevnt til den svenske UNICEF Goodwill-ambassadør og har et lidenskapelig engasjement for utsatte barn og jenters utdanning i verden. I et intervju med Aftenposten for en tid tilbake, ble Lindfors spurt om hemmeligheten bak all sin ustanselige energi.

Hun svarte:

– Nå må jeg le. Det er jo så utrolig vitaliserende å få stå og synge, særlig med fenomenale musikere! Ja, en ren helsekur er det. Entusiasmen som jeg alltid blir mottatt med i Norge, er en vidunderlig helsekur i seg selv. Hva annet skal jeg gjøre enn å stå på scenen?, sa Lindfors.

Med sin varme, raushet og humor, har Lill Lindfors opp gjennom årene skapt en offentlig kontakt som er temmelig unik. Hennes forestillinger er preget av frihet og lek, ydmykhet og glede, alt med et sterkt ønske om å skape noe nytt. Da hun holdt konsert i Bergen for et års tid siden, skrev anmelderen i Bergens Tidende følgende:

“En helstøpt og imponerende forestilling med en vital og spenstig underholder.”

Gjenhør med slagere

I Son kan man forvente å høre slagere som «En Sån Karl», «Du Är Den Ende», «En man i byrån», «Sången Han Sjöng Var Min Egen» og «Musik ska byggas utav glädje». Hun vil også synge kjente internasjonale slagere og dykke innom den rikholdige svenske visesangtradisjonen der navn som Cornelis Vreeswijk og Evert Taube er sentrale.

LEGENDE: Arve Tellefsen er en av landets mest anerkjente musikere gjennom flere tiår. Han gjester kulturkirken i Son torsdag 3. mai.

LEGENDE: Arve Tellefsen er en av landets mest anerkjente musikere gjennom flere tiår. Han gjester kulturkirken i Son torsdag 3. mai.

– Lindfors stiller med fullt band i Son kulturkirke. Fem musikere vil stå på scenen og gjøre dette til en festkveld. I og med at konsertlokalet er så intimt, er dette en unik mulighet til å komme svært tett inn på musikerne som opptrer, sier Svein Gran.

Mai med Tellefsen

Under to uker etter at Lindfors har forlatt konsertscenen i Son kulturkirke, er det klart for nok en musiker av stort format: Arve Tellefsen. Han har nærmest blitt en legende og er uten tvil en av Norges mest anerkjente og folkekjære musikere som gjennom flere tiår har gledet alt fra kongelige til mannen i gata. Hans evne til å fengsle og kommunisere med publikum gjør ham til en av verdens fremste fiolinister.

Med seg til Son kulturkirke har Tellefsen arrangøren og komponisten Kjetil Bjerkestrand. Programmet vil spenne over kjente og kjære melodier skrevet av noen av verdens mest populære filmkomponister, som John Williams og Enrico Morricone, til Bjerkestrands egne arrangementer av Edvard Griegs berømte musikk fra Peer Gynt. I tillegg blir det flere norske klassikere, og kanskje noen overraskelser.

- Detter er konserter på toppnivå og som kanskje først og fremst vil begeistre de over 50. Men hvorfor ikke be med seg barn eller barnebarn slik at de også kan få oppleve det som fikk blodet til å bruse hos sitt opphav, avslutter Svein Gran.

Artikkeltags