Lokale idrettsforeninger kompenseres i vanskelige tider: – Det sikrer at vi kan fortsette

2020: Soon Seilforenings seilskole ble arrangert i juli, men med langt færre deltakere enn tidligere år.

2020: Soon Seilforenings seilskole ble arrangert i juli, men med langt færre deltakere enn tidligere år. Foto:

Soon Seilforening får 128 423 kroner i koronakompensasjon. – Det sikrer at vi kan fortsette med aktivitetene våre, sier leder Nina Birkeland.

DEL

Nesten 600 millioner kroner går til frivillighet og idrett gjennom kompensasjonsordningen fra Staten i høst.

Flere aktører i Vestby står på lista. Blant dem er seilforeningen i Son. Avlyste arrangementer og bortfall av inntekter i forbindelse med utleie og kioskdrift innebærer store inntektstap for foreningen i Son.

– Kompensasjonen betyr mye for oss. Det gjør at vi sikrer videre aktiviteter for barn og unge i Son, sier leder Nina Birkeland.

Blant annet ble den faste treningssamlingen i mars, en samling som pleier å samle opp mot 100 seilere, avlyst i år.

Frivillig innsats

– Jeg vet at det er mange foreninger som ikke har søkt. Det er en stor jobb å dokumentere, og vi er også opptatt av at det skal være riktig, sier styrelederen.

Foreninger og lag har søkt kompensasjon for bortfall av inntekter etter koronautbruddet i vår. Arbeidet med søknader gjøres av frivillige rundt om, personer som legger ned betydelig ressurser i frivillig arbeid fra før.

Birkeland er glad for at foreningen nå får 70 prosent av beløpet de søkte støtte til.

– Vi kan være glade for at vi bor i et land med så fine ordninger i den situasjonen vi nå står oppe i, sier seilforeningens Nina Birkeland.

– Vi kan være glade for at vi bor i et land med så fine ordninger i den situasjonen vi nå står oppe i, sier seilforeningens Nina Birkeland. Foto:

Jubler for støtte

Også Soon Cheerleading mottar støtte denne uka:

– Hver vår har klubben ulike arrangementer, blant annet ved Vestby storsenter med show, salg av kaker og lotterier. Dette er dugnadsinntekter som i år faller bort, sier leder i Soon Cheerleading Rebels, Liv Ova Graham.

– 17 500 kroner er 70 prosent av det vi søkte om, og vi er naturligvis glade for støtte i den krevende tiden vi nå står i.

Hun legger til at det er usikkerhet rundt andre viktige inntektskilder for klubben denne høsten, og den største er et årlig lokalt juleshow i egen klubbregi.

– 13. desember er datoen som er satt av for vårt førjulsshow på Grevlingen. Vi pleier å invitere foresatte, besteforeldre, familie og annet publikum. Juleshowet er viktig for utøverne og en god måte å profilere cheerleading på. I tillegg er dette vår største dugnadsinntekt da vi tar inngangspenger og klubben har annet mersalg. Det er en viss bekymring rundt dette i år, sier Graham.

Hun forteller at endelig beslutning for gjennomføring ikke er tatt, men at klubben vil komme tilbake til info rundt det planlagte arrangementet på Grevlingen.

I GANG: Monica Aakre, Andrew Sherman, leder Liv Ova Graham og Stine Fjeldstad i Soon Cheerleading Rebels har holdt aktivitetene i gang siden mars.

I GANG: Monica Aakre, Andrew Sherman, leder Liv Ova Graham og Stine Fjeldstad i Soon Cheerleading Rebels har holdt aktivitetene i gang siden mars. Foto:

Tøft for frivilligheten

Tirsdag denne uka ble det betalt ut nesten 600 millioner kroner til dem som har søkt støtte fra regjeringens kompensasjonsordning for betydelige inntektsbortfall for idretten og frivillige organisasjoner.

Lotteri- og stiftelsestilsynet er nå ferdige med behandlingen av søknadene knyttet til den fjerde utbetalingen fra regjeringens kompensasjonsordning, og i denne runden vil nesten 13 500 arrangement kompenseres med 592 294 134 kroner.

Til sammen i år er det nå utbetalt over én milliard kroner fra kompensasjonsordningen for idrett og frivillighet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken