Dårlig inneklima på skolene

Dårlig inneklima på skolene er helskadelig og kommunen må ta det alvorlig, skriver Miljøpartiet De Grønne i Vestby. (illustrasjonsfoto).

Dårlig inneklima på skolene er helskadelig og kommunen må ta det alvorlig, skriver Miljøpartiet De Grønne i Vestby. (illustrasjonsfoto). Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Undertegnede, fra Miljøpartiet De Grønne, var på Vestby Arena under Grunnlovsfeiringen for å overvære Fremtidsdebatten. Den besto av et panel med politikere fra kommunen, og et panel med elever som representerende skolene i Vestby.

Elevene ble blant annet spurt hva de ønsket å få endret i forbindelse med sin skolegang. Til min og flere av politikernes overraskelse, ble dårlig innemiljø fremhevet. Det på tross av at Vestby stiller i særklasse, hva angår nye og til dels nyoppussede skolebygninger.

Som byggmester med fokus på miljøvennlig bygg og sunt inneklima, undrer jeg over årsaken til dette. Det burde ikke være resultatet i moderne bygg anno 2014. Det er til og med innledningsvis stadfestet i Plan- og bygningsloven: «Prinsippet om hensynet til barn og unges oppvekstvilkår og estetisk utforming av omgivelsene, skal i varetas i planleggingen og kravene til det enkelte byggetiltak.»

Hvis skolene og kommunen tar dette alvorlig, og det bør de, må omfanget kartlegges og tiltak iverksettes for å få utbedret elendigheten. Dårlig inneklima er over tid direkte helseskadelig for både elever og lærere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken