Et avtrede til begjær

Døgnåpne toaletter er mangelvare i Son. Det er for dårlig i 2014, skriver Vestby Avis i denne lederen.

Døgnåpne toaletter er mangelvare i Son. Det er for dårlig i 2014, skriver Vestby Avis i denne lederen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Noen mener det ikke er så ille, andre synes et offentlig toalett eller flere bør være en rettighet i en hver kommune med respekt for seg selv i det herrens år 2014.

DEL

Debatten begynte i form av en snøball som rullet inn i formannskapssalen for et par, tre uker siden. Det var Venstrepolitiker Guri Haveråen som etter et besøk i tettbygda der hun bor, nemlig Son, fikk informasjon som gikk ut på at muligheter for å tømme tanken var svært begrenset i denne folketette sommerby hvor kaldt og fristende boblevann i bøtter og spann får noen og hver til å føle behov for letting av generende trøkk. Slå vannet av pottitene, ta en prat med lensmann, pumpe sjarken, kjært barn har mange navn.

Men ikke mange muligheter til å hjelpe folk i nød. Den kjente soning Birger Hekkelstrand fronter saken og er i opprørsstemning, både over det manglende tilbud på toaletter, noe som bør være den mest naturlige ting her i verden. Og deretter de svarene han til nå har fått servert av myndighetene og som går ut på at man nok må holde seg i skinnet, bokstavelig talt, til man er kommet seg trygt hjem etter å ha holdt både varme dager og halsbrann på grei avstand ved hjelp av flytende væske man ofte forbinder med sommer i Son.

Hekkelstrand likte heller ikke kommentaren fra en kjent person i formannskapet som er kjent for kjappe, kanskje litt for kjappe, replikker i tide og utide og som gikk på det uunngåelige faktum at eldre menn frekventerer en slik form for porselen noe hyppigere enn de unge.

Problemet er ikke løst her. Etter hva Vestby Avis erfarer finnes det ikke ett eneste offentlig toalett i hele denne kommunen. Det er jo merkelig. Folk må jo på do. Gamle og unge. Særlig unge. Små unger i plastbukser og delvis sprengte tårekanaler. Som kommer flokkvis. Spør Tomas i Sølvsmia ved torget i Son. Vestby Avis vil ha et offentlig toalett i alle tettsteder i kommunen. Sett i gang...

Artikkeltags