«Hei farmor og farfar!»

Restaurant og matfaglinjen til Vestby vgs får masse ros i dette leserbrevet.

Restaurant og matfaglinjen til Vestby vgs får masse ros i dette leserbrevet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var Pernille som var på telefonen: «Har dere lyst til å være med på julebord på Vestby videregående? Restaurant & matfag lager i stand til lag der foreldre, besteforeldre, søsken, søskenbarn og «you name it» blir invitert.»

DEL

Vi hadde selvfølgelig hørt om denne linjen. Pernille gikk jo der. Vi visste at det var kvalitet over det disse elevene presterte. Det har da gått rykter, må vite. Derfor var det med spenning vi så fram til sjøl å smake det de kunne. Vi svarte selvfølgelig «ja takk, det vil vi svært gjerne!»

Det ble ymtet at det skulle komme om lag to hundre gjester. Det er mange, altså!

På skolen ble vi møtt av smilende og høflige elever som ønsket velkommen til, for de i 3. klasse R/M, «Den store styrkeprøven».

Hele foajeen var tatt i bruk. Til langbord med hvite duker, lys og dekorasjoner ble vi henvist til våre plasser, og en glad, stolt, og kanskje litt rørt, rektor Per Hedum presenterte i kortversjon, R&M – linjen og de mest sentrale lederne.

To bufféanretninger med de deiligste retter, varmt og kaldt, samt et stort dessertbord var satt fram, det var bare å la seg friste. Til og med kransekaker og julebakst med mer, for salg, hadde elevene tryllet fram! Alt var så velsmakende og flott at selv ikke Hellstrøm kan gjøre det bedre.

Nå har vi kanskje ikke besøkt de mest fasjonable restauranter rundt omkring, men vi besøkte en nå. Fantastisk mat, nydelig vellaget og flott anrettet. Og så dessertene og kakene da! Vi ble skikkelig imponert! Vi koste oss, og praten gikk lett som den jo gjør med god mat og i godt selskap.

Vi skjønner godt at Vestby videregående skole er stolt av sin restaurant & matfaglinje. Der har skolen virkelig fått fram det beste i de elevene som velger denne linjen. Ikke bare lager de førsteklasses mat, de er også blide og servisevennlige servitører. VI besteforeldre er stolte av Pernille og resten av de dyktige elevene, lærerne og rektor som ga oss en så velsmakende og minnerik kveld. Takk for maten – og godt nytt år.

Artikkeltags