Gå til sidens hovedinnhold

Min bostedsadresse bør være uinteressant

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev skrevet av Sjur Erik Kvåle.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser av artikkel i Vestby Avis 13. august at det har kommet en klage, min klage, på oppføring av ny brannstasjon på et dyrket areal med kornproduksjon i Hølen.

Vern av dyrket mark er et nasjonalt anliggende, siden man har lav selvforsyningsgrad av mat her i landet, og regjeringen har ambisjoner om å øke matproduksjonen.

Brannstasjon er et lokalt anliggende. En brannstasjon kan meget vel plasseres på et industriområde, tett på store næringsvirksomheter som tidligere har vært utsatt for storbrann. Som nevnt i protesten vil Deli Skog eller næringsarealet øst for den gamle E6 være svært egnet til plassering av brannstasjonen, og veien til næringseiendommene være kort og samtidig vil man lett kunne dekke boligområder i Vestby nord.

Protesten inneholdt tre alternative forslag til plassering. De to nevnt næringsområder samt arealet som huser Såner ungdomsskole som står til nedfalls. Denne eiendommen ligger et steinkast fra det dyrkede arealet, og kunne fint kjøpes tilbake om den er gått ut av kommunenes eie. Selv ikke jeg har tro på at dette området vil bli tilbakeført til dyrket mark.

Ifølge Vestby Avis er klagen avvist blant annet med begrunnelse at klager bor for lang unna arealet. Klager bor på Pepperstad, i kommunen, og bør således være berettiget til å uttrykke sin mening, særlig siden dette angår jordvern som er et nasjonalt anliggende, og klagers bostedsadresse bør derfor være uinteressant.

Les også

Vil avvise klage fordi klageren bor for langt unna

Kommentarer til denne saken