Minneord om Line Anfinsen

Av
DEL

Da Line Anfinsen døde fredag 12. juni, 43 år gammel, var det mange som mistet et menneske de var veldig glad i. Og verden mistet en helt.

Line lyste opp omgivelsene sine. Det var ikke noe hun gjorde bevisst; Bryteren sto alltid på, hun var varm og nærværende, selv på de dagene bekymringene for verdens tilstand føltes ekstra tunge. Line brant også så veldig for jobben sin. Line glødet for å gjøre verden til et bedre sted for alt som lever.

Dypt overbevist om hvilken retning utviklingen burde ta, engasjerte hun seg for noen år siden i lokalpolitikken i Vestby. Først uten et offisielt verv, fordi hun alltid satte familien og lærergjerningen først. Likevel ga hun hundre prosent i valgkampene, stilte opp på medlemsmøter og sosiale aktiviteter og heiet på oss i kommunestyret. I februar trådte hun inn i styret som kasserer, et verv hun tok på strak arm.

Idealismen hennes strakk seg langt ut over grensene for partipolitikken. Hun levde som hun lærte, og inspirerte oss andre i gruppa stort. I fem år var vi så heldige å ha dette intelligente, talentfulle og drivende mennesket med på laget.

Line ble også lagt merke til av partiet sentralt, og var ikke redd for å engasjere seg i store diskusjoner. Hun hadde en sterk sans for rettferdighet. Blant annet ville hun også kaste lys over de mørkere sidene av det politiske debattklimaet. Å fronte en sak og argumentere for seg, burde skje uten å trekke andre ned i søla. Derfor tok hun initiativ til en nasjonal resolusjon i partiet om positiv og respektfull kommunikasjon.

Line var til stede i alt hun gjorde med hele seg, ærlig og åpen. Likevel krevde hun aldri selv å stå i sentrum; Der ville hun heller plassere omtanken for folk rundt seg, for familien, venner, elevene og kollegene, og ikke minst for verden og framtida vår.

Vi er mange som savner Line inderlig sterkt. Vi skal hedre henne ved å fortsette arbeidet for sakene hun brant for. Hun vil alltid fortsette å inspirere oss.

Våre varmeste tanker går til Lines barn.

På vegne av Miljøpartiet de Grønne Vestby ved Louise Brunborg-Næss, Jonas Berg Jonas og Marit Persen Eckhoff.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken