Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal de fjerne alle lyssignalene

Artikkelen er over 2 år gammel

Skjer samtidig i alle bomstasjoner i Norge.

(Broom) Alle som kjører gjennom norske bomstasjoner er vant til lyssignaler i det de passerer. Men det blir det slutt på.

Alle lyssignal i bomstasjoner over hele landet skal nemlig slukkes samtidig. Det skjer 6. april, opplyser Statens vegvesen, i en pressemelding.

Det er flere årsaker til at lyssignalene nå tas ned. Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte lysene, såkalte kvitteringslys for passeringer, som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet.

Besluttet fjerning

I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

– Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Drive mer effektivt

Han sier videre at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Forslaget om å fjerne lyssignalene har vært ute på ekstern høring der både bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har fått mulighet til å komme med innspill.

kke nye stolper

Konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned. Lysene skal derfor slukkes ved samtlige bomstasjoner.

– Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim.

Det blir heretter ikke satt opp lysstolper på nye anlegg.

Kommentarer til denne saken