Gå til sidens hovedinnhold

Niklas (22) blir nestkommanderende i nytt Vestby-varehus: – Målet er å klatre helt til topps

I en alder av 22 år har Niklas Findal Andresen gjort lynkarriere, og gjør seg klar til å klatre nest øverst på rangstigen da elektrogiganten Elkjøp åpner i Vestby senere i år.

For abonnenter

22-åringen er opprinnelig fra Langhus, men bor for tiden i Ås.

Unggutten startet karrieren i elektronikkbutikkbransjen allerede som skoleelev mens han fremdeles gikk på videregående. Samtidig som han gikk IKT-servicefag ble han utplassert som praksiselev ved varehuset på Vinterbro i 2016.

«Elkjøp-basillen»

– Under utplasseringsperioden jobbet jeg med å hjelpe kunder med dataproblemer, og jeg ble etter hvert bitt av «Elkjøp-basillen», sier Andresen.

– «Elkjøp-basillen», hva er det?

– Det handler om en intern vinnerkultur, gode kollegaer og et godt arbeidsmiljø, sier 22-åringen.

Etter fullført treårig videregående skole fikk Andresen tilbud om stilling som salgsleder ved varehuset i Ski. Da hadde han også rukket å skaffe seg erfaring fra å være salgsleder på Tusenfryd på Vinterbro. Der har han jobbet frem til han nå skal begynne i ny jobb i Vestby til sommeren.

For tiden forbereder Andresen seg til å innta stillingen som assisterende butikksjef for varehuset som åpner på outlet-området i Vestby senere i år. Stillingen innebærer at Andresen vil få personalansvar for over 15 ansatte, spredt fra lærlinger på 16 år til personer som har passert 50.

– Hvordan blir det tror du?

– Det håper jeg kommer til å gå veldig fint. Jeg har hatt personalansvar tidligere også, og jeg får i tillegg ansvar for hele butikken i form av salg, og det gleder jeg meg til.

Den største motivasjonsfaktoren

For Andresen er det verken det å selge eller kundene som er det aller mest givende ved jobben, det er arbeidsmiljøet i kjeden og folka som jobber der.

– Det jeg synes er aller best i en type jobb som dette er å se alle menneskene man jobber sammen med. Mange har for eksempel sin aller første jobb da de er hos oss, og det å se utviklingen til de kandidatene som lykkes er en stor motivasjonsfaktor for meg.

En annen, om ikke like stor, motivasjonsfaktor for Andresen er allikevel det å selge. Andresen sier de ansatte måles på hva de selger, og at han selv trives godt med dette.

– Hvordan synes de andre ansatte du har jobbet med at dette føles?

– Det er litt både og. Mange er komfortable med det, mens andre synes ikke det er greit., men da er kanskje ikke en slik type jobb den riktige heller, konstaterer han.

22-åringen legger til at miljøet blant de ansatte er konkurransepreget, og at det er dager og perioder i løpet av året som er mer hektiske enn andre.

– Perioder som «black week» og salget i forbindelse med romjulen og nyttår er hektiske perioder, men samtidig veldig morsomme.

Selv om Andresen i en alder av 22 år allerede har rukket å inneha flere salgslederstillinger, og nå klatrer nest øverst på stigen hos det nye varehuset i Vestby, er han klar på at han har fremtidsplanene klare.

– Målet er å med tiden ha mitt eget varehus, og å bli varehussjef. Rett og slett å klatre helt til topps!

– Alle elsker å jobbe med Niklas

Varehussjef for nye Elkjøp i Vestby, Linda Karlsson, har fulgt Andresen sin reise fra selger over i salgslederrollen over tid.

– I mitt team ble Niklas best med sin avdeling blant alle Elkjøp-butikkene i Norge på kun et halvt år. Han har en unik stå på vilje og gir seg ikke før han blir best. Han skiller seg ut med sin evne til å få med seg teamet sitt. Alle elsker å jobbe med Niklas

Karlsson sier hun ser dette på den store etterspørselen de har hatt på søkere i Vestby, da over ti personer som har jobbet med Niklas tidligere har søkt på stillingene i til varehuset på outlet-området.

– Det synes jeg er veldig imponerende, og jeg er stolt over å ha Niklas i teamet mitt for andre gang – denne gangen i en avdelingslederrolle med et utvidet ansvar også som assisterende varehussjef. Jeg er helt sikker på at Niklas blir en strålende varehussjef innen få år, avslutter varehussjefen.

Kommentarer til denne saken